Bezár

Internet

Atlétikai pályák épülnek Szegeden – Fotók

Atlétikai pályák épülnek Szegeden – Fotók

2020. február 27.
2 perc

2,1 milliárd forintból két nemzetközi szintű atlétikai pálya is épül Szegeden. Márciusban elkezdődnek a munkálatok a vasutas stadionban, míg az egyetem sportközpontjában, a Hattyas soron pedig egy új centrumot alakítanak ki.

– Hamarosan elkezdődnek az atlétikai sportlétesítmények fejlesztései Szegeden – jelentette be Bartók Csaba, a Fidesz helyi elnöke a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjában. Az egyik beruházás zajlik a Hattyas sori sportközpontban: 1,6 milliárd forint kormányzati támogatásból modern atlétikai centrumot alakítanak ki, amelynek része egy 400 méteres, 8 sávos retortán borítású atlétika pálya és egy 80-szor 10 méteres fedett futófolyosó. A területen füves labdarúgópálya és a technikai számokat kiszolgáló területek, így például súlylökő, gerelyhajító, diszkoszvető, kalapácsvető, magasugró, távolugró és gyakorlópályák is helyet kapnak.


– Régóta szívünk vágya az atlétikai centrum, amely kiszolgálná az egyetemi sport területén a testnevelő tanári, edzői és rekreációs képzések igényeit, emellett természetesen hallgatóink és a környék lakossága is használhatná ezt – mondta Győri Ferenc, az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézetének vezetője. Az engedélyes tervek már készülnek, a munkálatok legkésőbb jövő év elején kezdődhetnek el.


Szokol Lajos, a SZVSE elnöke elmondta, a vasutas stadionban már megtörtént a közbeszerzés, ott március végén elkezdi a kivitelező a munkát, amelyet a tervek szerint még az idén befejeznek. Ott egy nyolcsávos futópályát alakítanak ki világítással és dobópályákat is létrehoznak több, mint fél milliárd forintból.


– Az elmúlt harminc évben nem fejlődött a szegedi sportinfrastruktúra, tavaly viszont átadták a Szent Gellért Fórumot, épül a fedett sportuszoda és az év végén letették a kézilabda aréna alapkövét. Hamarosan pedig az atlétika szeretői, művelői kapnak két nemzetközi szintű komplexumot a Modern Városok program forrásából. Így végre Dél-Kelet Magyarországon is lesz megfelelő edzési lehetősége az atlétáknak – emelte ki Bartók Csaba.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek