Bezár

Internet

Új szakot is indít a Mezőgazdasági Kar

Új szakot is indít a Mezőgazdasági Kar

2019. november 15.
1 perc

Szülői értekezletet és nyílt napot tartottak pénteken a SZTE Mezőgazdasági Karán. A nap folyamán szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők, valamint információkat kaphattak a kar képzéseiről.

A nyílt napot minden évben megtartják annak érdekében, hogy a leendő hallgatókat a lehető legtöbb információval lássák el az intézmény mindennapjaival és képzéseivel kapcsolatban. Komarek Levente, oktatási dékán helyettes elmondta, hogy a Mezőgazdasági Karon 3 alapképzést nyújtanak: mezőgazdasági mérnöki alapképzései szakot (magyar és angol nyelven), vadgazda mérnöki alapképzési szakot és vidékfejlesztési és agrármérnöki alapképzési szakot.


„Aki nem a diplomás képzésre szeretne jelentkezni, annak is tudunk lehetőséget biztosítani. Három felsőoktatási szakra lehet jelentkezni. Ezek a mezőgazdasági, a ménesgazda, illetve a gyógy- és fűszernövények szak. Ez utóbbi most először jelenik meg az egyetem képzési palettáján. Ezt a szakot csak mi indítjuk az országban” – mondta el Komarek Levente.


Fontos, hogy a jelentkezési határidő 2020február 15. napja. A jelentkezés elektronikus úton történik, és minden olyan dokumentumot fel kell tölteni, amiből pontot remél a felvételiző.


Az oktatási dékán helyettes kifejtette, hogy nem csak a Dél-alföldi régióból érkeznek hallgatók a Mezőgazdasági Karra, hanem az ország minden pontjából jönnek Hódmezővásárhelyre tanulni. Elmondta, hogy minden egyes hallgatónak tudnak kollégiumi ellátást biztosítani, illetve a levelező tagozaton tanulóknak is van lehetőség kollégiumi ellátásra, a konzultációs időszakra.


Link: promenad.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek