Bezár

Internet

Az NKM munkatársai is tanítják a jövő villamosmérnökeit a Szegedi Tudományegyetemen

Az NKM munkatársai is tanítják a jövő villamosmérnökeit a Szegedi Tudományegyetemen

2019. február 12.
2 perc

A NKM célja, hogy a „jövő munkáltatójává” váljon és támogassa a magasszintű szakmai tudással rendelkező pályakezdők sikeres belépését a munkaerőpiacra.

2019 szeptemberétől a szoftverorientált villamosmérnök szakra 50, az üzemmérnök-informatikus képzésre akár 100 „gólyát” fogad a Szegedi Tudományegyetem. Az új szakok új együttműködési lehetőségeket nyitnak az SZTE és az NKM áramhálózati társasága között.


Az egyetem leendő villamosmérnök hallgatói számára előnyt jelent majd, hogy a képzés során az NKM tapasztalt munkatársaitól személyes tapasztalatot szerezhetnek a villamosenergia elosztás ipari alkalmazásainak területein, amely segíti szakmai orientációjukat, valamint a végzést követően az iparágon belüli munkavállalást és szakmai karrierjük indítását. A hallgatóknak lehetőségük lesz egyetemi éveik alatt a villamosenergia-rendszerek megismerésére, a társaság egyedi tanpályáin, az alállomásokon, az üzemirányító központban és a MEE Szegedi Szervezete által alapított Jedlik Ányos Elektrotechnikai Múzeumban.


Az NKM elkötelezetten támogatja a kétszintű képzést, legyen szó középszintű vagy felsőoktatási szakképzésről. Folyamatosan bővül az együttműködés a villamos ipari szakképző- és felsőoktatási intézményekkel, amely a Társaságcsoporton belül hosszútávon biztosítja a szerelő-technikus-mérnök életpálya-modell megvalósulását.


2016 óta a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a hálózati elosztó társaság közösen dolgozzák ki a villamos ipari és elektronikai ágazat szakmai gyakorlatának programját. 2017-ben együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karával, amelynek értelmében a duális villamosmérnöki képzést választó hallgatók az NKM Áramhálózati Kft.-t is választhatják egyetemi gyakorlatuk helyszíneként.


Az áramhálózati társaság a technikusi és középfokú végzettségű munkavállalói számára saját Villanyszerelői Utánpótlás Programot működtet, amely az új szerelő és munkairányító kollégák számára kínál szakmai fejlődési és integrálódási lehetőséget.


Link: vasarhely24.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek