Bezár

Internet

Huszonhét kitüntetést – köztük díszdoktori címeket – adtak át a szegedi universitas egyetem napi ünnepén

Huszonhét kitüntetést – köztük díszdoktori címeket – adtak át a szegedi universitas egyetem napi ünnepén

2019. november 09.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Napját 2002 óta minden év november 11-én ünneplik, ez alkalomból az ahhoz legközelebb eső szombaton, így szombat délelőtt szenátusi ülést tartottak a rektori hivatal dísztermében.

Ez a nap többszörös ünnep a Szegedi Tudományegyetemen: 1872. november 11-én kezdődött meg a tanítás az intézmény jogelődjének tekintett kolozsvári egyetemen, 1940. november 11-e a Szegeden újonnan alapított Horthy Miklós Tudományegyetem tanévnyitójának napja.


Évek óta hagyományosan az Egyetem Napján adják át a Senator Honoris Causa és a Doctor Honoris Causa Kitüntető Címeket, a Pro Universitate-, a Klebelsberg Kunó-, a Pro Laudanda Promotione-díjakat.

-Jelentős szerepünket mind nemzeti, mind nemzetközi szinten csak akkor tudjuk megőrizni, ha támaszkodunk évszázados hagyományainkra, elődeink tapasztalataira és egyetemi alapító törekvéseire, reagálva a korszak új kihívásaira és lehetőségeire – hangsúlyozta Rovó László, az SZTE rektora köszöntő beszédjében.


Ebben az évben további elismeréseket osztottak, így díjazták az év kutatója és az év fiatal kutatóját, valamint átadták a kiváló PhD témavezető elismerő okleveleket és a Csengery János Emlékérmet.


Link: delmagyar.hu

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek