Bezár

Internet

Ezek a legjobb magyar egyetemek: friss bölcsészettudományi rangsor

Ezek a legjobb magyar egyetemek: friss bölcsészettudományi rangsor

2019. december 02.
1 perc

A bölcsészettudományi képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara, az oktatói kiválóság alapján kialakult listát pedig holtversenyben a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara vezeti. Újságárusoknál a HVG Diploma 2020 kiadványa.

A hallgatói kiválóság alapján összeállított 2020-as rangsor első helyét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara szerezte meg, a második helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, a harmadikon pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara áll.


Az oktatói kiválóság alapján készült rangsor élén holtversenyben a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara végzett, a harmadik helyet pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szerezte meg.


A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt nézhetitek meg, a gazdaságtudományi listát pedig itt találjátok. A legjobb műszaki egyetemek rangsoráról itt olvashattok.


Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.


Link: eduline.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek