Bezár

Internet

Együttműködési megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Együttműködési megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

2019. november 12.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Szegedi Tudományegyetem és az

AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság közötti együttműködési megállapodás aláírására, 2019. november 15-én, pénteken 13 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület, rektori tárgyaló (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

A stratégiai jelentőségű megállapodás célja a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések, és a magyarországi betegek gyógyulásának elősegítése. A klinikai kutatás terén kialakítandó együttműködés javítja a Szegedi Tudományegyetem kutatási és fejlesztési kapacitását, és hozzájárul a klinikai gyógyszervizsgálatok számának növeléséhez.


Az együttműködés megkötése jelentősen megkönnyíti a további közös klinikai vizsgálati projektek indítását, melyek számos területen, így főként, de nem kizárólag onkológiai, immunológiai és neurológiai kórképekben szenvedő betegeknek jelenthet új terápiás lehetőségeket.


Az erről szóló együttműködést sajtónyilvános rendezvényen írja alá:

  • Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora
  • Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja és
  • Dr. Józsa Gábor, az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek