Bezár

Internet

Ápolókat köszöntöttek Szegeden

Ápolókat köszöntöttek Szegeden

2019. május 30.
2 perc

Kiváló ápoló és oktató gyógytornász címeket adtak át csütörtökön a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ ápolók nemzetközi napja alkalmából rendezett ünnepségén. Itt díjazták a hallgatók által legjobbnak választott gyakorlóhelyet és gyakorlatvezetőt is.

Az ápolók nemzetközi napja alkalmából ünnepséget rendezett szakdolgozói számára a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. A megjelenteket Fendler Judit kancellár köszöntötte, aki arról beszélt, hogy az ápolók azok, akik törődnek velünk, amikor kórházba kerülünk, munkájuk pedig a modern korban sem pótolható robotokkal, hiszen az az emberségen alapul. Németh László, a klinikai központ elnöke pedig úgy fogalmazott, a gyógyulásban sokszor nagyobb jelentősége van az ápolásnak, mint az orvosi beavatkozásnak, legnagyobb fizetsége pedig a betegek hálája.

Az ünnepségen Mészáros Magdolna, az Egészségügyi Szakmai Kollégium ápolás és szülésznői tagozatának vezetője tartott előadást az ápolók helyzetéről. Mint kiemelte, jelenleg 22 ezer ápoló hiányzik a rendszerből, és miközben feladatterheik fokozatosan nőnek, számuk folyamatosan csökken. Beszélt ugyanakkor arról is, hogy július elsején megkezdődik bérrendezésük, amelynek köszönhetően 2022-re összességében 64 százalékos béremelést kapnak.


A rendezvényen az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „kiváló ápoló" címet adományozta Herceg Attilának, a Pszichiátriai Klinika okleveles ápolójának, valamint Horváthné Frankó Krisztinának, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet diplomás ápolójának.


„Oktató gyógytornász" címet kapott Rónyai Edit, az Ortopédiai Klinika Központi Fizioterápiás és Oktatási Részleg gyógytornásza. Hallgatói vélemények alapján átadták a „legjobb gyakorlóterület" címet is, amelyet az Ortopédiai Klinika fekvő- és járóbeteg-ellátó osztályai kapták meg. Az egészségügyi szakképzésben részt vevő tanulók a „legjobb gyakorlatvezető" címet Tóth-Baranyi Zsoltnak, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet munkatársának ítélték meg.

A rendezvény végén a Klinikai Központ köszöntötte és elismerésben részesítette azt a 37 egészségügyi szakdolgozóját, aki a megelőző naptári évben öregségi nyugdíjba vonult.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek