Bezár

Internet

Végzős középiskolásoknak indítottak ösztöndíjprogramot, már lehet jelentkezni

Végzős középiskolásoknak indítottak ösztöndíjprogramot, már lehet jelentkezni

2018. június 14.

Új ösztöndíjprogramot hirdettek végzős középiskolások számára, annak érdekében, hogy segítsék az átmeneti időszakot a középfokú- és felsőoktatás között. Akár (egyszeri) százezer forint támogatást is lehet nyerni.


SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a Szegedi Tudományegyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamelyik képzésére, és természetesen oda felvételt is nyernek.


A program célja, hogy a diákok számára segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a legjobb pályázók akár százezer forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.


A jelentkezési határidő: 2018. július 11.


Az ösztöndíj összege személyenként minimum 50.000, maximum 100.000 forint, amelyet várhatóan több száz középiskolás diák nyer el. Az odaítélt ösztöndíjat – a SZTE-re történt beiratkozás után – az Egyetem egy összegben folyósítja.


Az ösztöndíj odaítélésénél az SZTE az alábbi szempontokat veszi figyelembe: tanulmányi átlag, érettségi eredmény, nyelvismeret, szakmai versenyeken nyújtott teljesítmény.


Link: eduline.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek