Bezár

Internet

A szegedi egyetem az élvonalban

A szegedi egyetem az élvonalban

2018. június 11.
1 perc

Nem kevesebb, mint hat magyar egyetem szerepel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb világrangsorán. A legjobb eredményt a Szegedi Tudományegyetem érte el, amely több mint harminc helyet javított tavalyhoz képest, idén a 470. helyen áll. Az összes vizsgált intézményt tekintve a világ legjobb 12 százalékába tartozik.


A brit QS a világ egyik legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége. A lista összeállításánál 85 ország mintegy négyezer egyetemét vizsgálják, és közülük több mint ezer felsőoktatási intézményt rangsorolnak hat szempont alapján.


Figyelembe veszik az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és a hallgatók arányát, valamint a külföldi hallgatók és oktatók számát.


A Szegedi Tudományegyetem mellett a Debreceni Egyetem (601–650. hely), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (701–750. hely), a Pécsi Tudományegyetem (701–750. hely), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (801–1000. hely) és a Budapesti Corvinus Egyetem (801–1000. hely) is szerepel a lista első negyedében.


Link: magyaridok.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek