Bezár

Internet

Szegeden tartották országos kongresszusukat az egészségügyi szakdolgozók

Szegeden tartották országos kongresszusukat az egészségügyi szakdolgozók

2018. július 04.
2 perc

A legsikeresebb előadás az ápolók és az ápolás szerepét elemezte a kritikus állapotú betegek ellátása során.


Az egészségügyi szakdolgozók országos tudományos kongresszusát június 27-29. között tartották a Szegedi Tudományegyetemen. A háromnapos konferencián 10 témakörben több mint 100 előadás hangzott el - írja az u-szeged.hu.


A magyar egészségügyi szakdolgozók országos tudományos rendezvénysorozatának első programját 1970. szeptember 30-án Debrecenben tartották, azóta a kongresszust minden évben más-más egészségügyi intézmény rendezi meg. Szeged először 1997-ben vállalkozott a kongresszus megrendezésére, és 21 esztendő után, 2018-ban, ismét Szeged láthatta vendégül az egészségügyi szakdolgozók reprezentánsait. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ eseményének vezérgondolata: az inspiráció, innováció és a folyamatos alkalmazkodás az egészségügyi hivatást gyakorlók körében.


A kongresszus résztvevőit az ünnepélyes megnyitón az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezető képviselői mellett a házigazdák nevében prof. dr. Piffkó József tanszékvezető egyetemi tanár, a Klinikai Központ elnöke köszöntötte. Az ünnepségen részt vettek a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület országos elnökei is.


A rendezvény tudományos bizottsága által meghirdetett 10 témakörben beérkezett előadások közül 105 hangzott el a kongresszus három napján. Kiemelkedően sikeres volt dr. Molnár Zsoltnak, az SZTE SZAKK AITI tanszékvezető egyetemi tanárának a konferencia nyitó plenáris ülésén elhangzott előadása, amely az ápolók és az ápolás szerepét elemezte a kritikus állapotú betegek ellátása során, külön kiemelve a betegek túlélési esélyeinek növelésében betöltött szerepet. A záró plenáris ülésen Görög Ibolya egyetemi docens, protokoll szaktanácsadó tartott előadást „Európaiság – hitelesség az egészségügyben” címmel.


A kongresszuson Ungi Lászlóné Kántor Katalin, az SZTE SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika nyugállományba vonuló intézetvezető főnővére átvehette a Sebalda Nővér Díjat, melyet évente egy személy kaphat meg az országban.


Link: weborvos.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek