Bezár

Internet

Saját mentőkkel szállítanak Szegeden

Saját mentőkkel szállítanak Szegeden

2018. július 17.

Saját mentőautókkal szállítja a Szegedi Tudományegyetem betegeit a klinikák között, közli a Délmagyar.


Drága volt, és nem is volt elégedett a magán betegszállító cégek munkájával a Szegedi Tudományegyetem vezetése, ezért úgy döntött, a munkák egy részét az intézmény saját kézbe veszi. Június elseje óta a telephelyek közötti transzportokat már nem külsős cég végzi, az SZTE saját autókkal szállítja vizsgálatokra, illetve a különböző klinikák között a betegeket.

– Négy használt, de jó állapotú mentőautót vásároltunk erre a célra, amelyeket saját költségen fel is szereltünk. A műszerek egy részét azokról a klinikákról hoztuk el, ahol tudták ezeket nélkülözni, a fennmaradó eszközöket pedig megvásároltuk. Személyzetet egyrészt intézményen belülről, másrészt kívülről tudtunk biztosítani hozzájuk – mondta el a lapnak Fendler Judit kancellár. – A másfél hónapja indított próbaüzemből már most látszik, hogy minőségi ugrást sikerült elérnünk: a betegek és a szállítást megrendelő orvosok, szakdolgozók elégedettebbek, illetve gyorsabb és megbízhatóbb a szállítás.

A féléves próbaüzem után kiderül majd az is, hogy precízebb munkaszervezéssel, jobb logisztikával lesz-e pluszkapacitás. Ha igen, elképzelhető, hogy önköltségi térítési díj ellenében vállalják majd a betegek hazaszállítását is.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek