Bezár

Internet

Középiskolások ismerkedhettek az egyetemmel, átadták a Start ösztöndíjakat

Középiskolások ismerkedhettek az egyetemmel, átadták a Start ösztöndíjakat

2018. november 29.
2 perc

Nyílt napot tartott a Szegedi Tudományegyetem, amely több mint 300 szakot kínál leendő hallgatóinak. A rendezvény megnyitóján 200 elsőéves egyetemi hallgató vette át az SZTE Start ösztöndíjat.


Mintegy háromezer középiskolás érkezett az ország minden részéről Szegedi Tudományegyetem nyílt napjára a József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A továbbtanulás előtt álló fiatalokat képzési kiállítás, pályaorientációs teszt, valamint az SZTE karait és szolgáltatásait bemutató előadások fogadták. A nap köszöntőkkel és díjátadással kezdődött, a megnyitón 200 első évfolyamos hallgató kapott SZTE Start ösztöndíjat. Az 50-100 ezer forintos egyszeri támogatással azokat a tehetséges diákokat segíti az intézmény, akik első helyen jelentkeztek a szegedi egyetem valamely képzésére, és oda felvételt nyertek. Rovó László, ez egyetem rektora maga is saját diákéveire utalt, nem rektorként, hanem egykori hallgatóként köszöntötte a leendő diákokat. Köszöntőjében kiemelte, a közelmúltban megjelent HVG-rangsor szerint a legjobb vidéki felsőoktatási intézmény friss diplomásainak több mint 90 százaléka egy éven belül munkát talál. Flendler Judit kancellár azt hangsúlyozta, hogy olyan fejlesztések indulnak el az egyetemen, amelyek egyedülálló lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak.


Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja több mint 300 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A nyílt napon a leendő hallgatók a karok képviselőinek tehettek fel kérdéseket. Emellett a végzős középiskolások tájékozódhattak az intézmény különböző szolgáltatásairól, így például szállás-, sportolási és ösztöndíj-lehetőségekről. Fanni és Balázs a szerbiai Topolyáról érkezett határozott elképzelésekkel. A lány pszichológia, a fiú fizika szakra felvételizik. Mint mondták, a szegedi egyetem a céljuk, több szakot jelölnek meg, abban azonban biztosak, hogy Szegeden szeretnének tanulni.

Az ország minden részéről, sőt Szerbiából is érkeztek diákok a szegedi egyetem nyílt napjára, ahol az intézmény mind a 12 kara bemutatkozott.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek