Bezár

Internet

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

2018. június 22.
2 perc

A Bács-Kiskun Megyei Kórház A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza – az Európai Szociális Alapból 148,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.


A Támogató az EFOP-1.10.2-17 program keretén belül Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés tárgyú pályázati felhívást tett közzé, melynek elnyerésével a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti, kalocsai és kiskunfélegyházi telephelyein humánerőforrás fejlesztést tett lehetővé. Az EFOP-1.10.2-17-2017-00045 azonosító számmal nyerte el a Kórház a támogatást. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 6.323.127.311,-Ft segítségével. A támogatási szerződés hatályba lépésének napja: 2018. május 8.


Cél az intézményi hiányszakmának minősülő munkakörök arányának csökkentése. A Bács-Kiskun Megyei Kórházban jelentős mértékű infrastruktúrális beruházások történtek, és jelenleg is folyamatban vannak. Szükséges az ehhez kapcsolódó szakmai humánerőforrás biztosítása, mind az egészségügyi szakdolgozói, mind pedig az orvosszakmai területen. Új humán erőforrás bevonására került sor 2017. július 01-től, valamint egy stóma terápiás mobil team létrehozása történt meg. Összesen 25 fő került bevonásra a hiányszakmának minősülő munkakörökbe, és 5 fő került áthelyezésre a sztóma terápiás mobil teambe.


Kecskeméti intézmény: Intenzív II. Osztály 6. emeleti részlegére: 1 fő szakorvos jelölt és 7 fő ápoló. II.Belgyógyászati Osztályra : 2 fő ápoló. Általános Sebészeti Osztályra: 1 fő szakorvos, 1 fő rezidens orvos, és 1 fő ápoló. Patológiai Osztályra: 1 fő szakorvos. Onkoradiológiai Osztályra: 1 fő szakorvos. Mobil sztómaterápiás team: 3 fő ápoló, 1 fő mentálhygiénás szakápoló, 1 fő dietetikus


Kalocsai telephely: Sürgősségi Betegellátó Osztály: 5 fő ápoló


Kiskunfélegyházi telephely: Egynapos Sebészeti Részleg: : 3 fő ápoló, 1 fő diplomás ápoló, 1 fő műtős szakasszisztens.


A projekttől a következő eredményeket és hatásokat várja az intézmény: biztonságos betegellátás, a dolgozók túlterheltségének megszűnése, a betegek és a területi ellátási kötelezettség alá tartozók ellátási színvonalának növelése.


Link: infokiskunfelegyhaza.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek