Bezár

Internet

Díjazták a legjobb SZTE-s hallgatókat: Miklósa Erikával ünnepelték a kiemelkedő egyetemistákat

Díjazták a legjobb SZTE-s hallgatókat: Miklósa Erikával ünnepelték a kiemelkedő egyetemistákat

2018. december 06.
2 perc

Megtartották az SZTE hagyományos hallgatói díjkiosztó ünnepségét szerda este, amelynek díszvendége Miklósa Erika opera-énekesnő volt. Öt kategóriában díjazták a hallgatókat.


Az egyetemi verspályázat, a zenei, valamint vers- és prózamondó verseny résztvevői, a Jó tanuló, jó sportoló verseny és az SZTE Sófi Alapítvány díjazottjai szerda este vehették át elismeréseiket.


A Sófi József Ösztöndíjakat a Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas szoprán, Miklósa Erika adta át. Idén hat díjazott is akadt, az első, Gombos Jarmo a brexit rövid távú hatásaival foglalkozott. Díjat kapott még Mihalkó József, Nagy Eszter, Nógrádi Bernát, Papp Noémi és Szántai Márk is, akik délután személyesen is találkozhattak az opera-énekesnővel.


– Miklósa Erika is egyetemünk régi növendéke. Ma is rengeteg díjazottunk van, szerencsére egyetemünk bővelkedik tehetségekben

– mondta el Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese.


Miklósa Erika azt is elárulta a díjazottaknak, hogy egykor pont ebben a díszteremben vizsgázott, ahol most is ülnek. Gratulált nekik és Sófi Józsefnek is azért, hogy létrehozta az ösztöndíjat, ami miatt sok örömben lehet részük az embereknek, ha megismerik ezeket a tehetséges fiatalokat.


Az egyetemi versenyen komolyzene kategóriában Rónaszéki Anna Jolán gyógyszerészhallgató lett az első, míg a Viva Vivaldi Trio a második. A harmadik helyen Balázs Kinga és Schindler Regina osztozott. Jazz, musical, sanzon szekcióban Halászi Tímea Katinka, Gusztos Enid és Kaszab Tamás nyert. Népzenében csak első és második helyezett lett, mégpedig Eke Edina Mietta valamint a Szelence Énekegyüttes.


A verspályázaton Erdélyi Réka vitte az első díjat, Zádori Bence Levente a másodikat, a harmadik helyen szintén osztoztak: Redenczki Fanni és Szitás Benjámin. A vers- és prózamondó versenyt Fogas Benjámin nyerte, Kovács Kincső lett a második, a harmadik pedig Péter Lea.


A Jó tanuló, jó sportoló verseny női díjazottja Nagy Rita Katalin és Bereczki Karina Anna lett, míg a fiúk közül Simon Péter.


Link: fecsego.eu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek