Bezár

Internet

Bűnmegelőzést tanul félszáz szegedi egyetemista

Bűnmegelőzést tanul félszáz szegedi egyetemista

2018. október 22.
1 perc

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a 2018/19-es tanév I. félévében is meghirdette általános prevenciós ismeretek elnevezésű, kreditpontot érő megelőzési kurzusát a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára. A tantárgyat 51 egyetemi, illetve főiskolai hallgató vette fel. Az új tanévtől a rendőrök mellett külső előadók, köztük a társszervek képviselői is részt vesznek az oktatásban.


A program tematikájában a hagyományoknak megfelelően megtalálhatók az áldozatvédelmi- és bűnmegelőzési ismeretek, a közlekedés- és vízbiztonság, a megelőző vagyonvédelem, az internetbiztonság, és a drogprevenciós tudnivalók is. A hallgatók a megelőzési kurzus keretében megismerkedhetnek a külföldi munkavállaláshoz kapcsolódó prevenciós tudnivalókkal, és a rendőrségi pszichológus gyakorlati tapasztalataival is. Újdonság, hogy a „112-es” szakmai együttműködéshez kapcsolódva ebben a félévben a Mentőszolgálat és a Katasztrófavédelem tevékenysége, feladatai is szerepelnek az oktatási anyagban.


A társszervek képviselői közül október 17-én Hallai Zsolt tű. alezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője tartott előadást a hallgatóknak.


Az alezredes egyebek mellett ismertette a katasztrófavédelem szervezeti felépítését, és a napi működés során felmerülő feladatokat. Kiemelte a katasztrófavédelem fő tevékenységeit, az egyes osztályokon végzett munka jelentőségét. A diákok érdeklődve hallgatták a megelőzéshez kapcsolódó tudnivalókat, valamint a tűzoltók által végzett beavatkozások jellegének, folyamatának bemutatását is.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek