Bezár

Internet

Akár 100 ezer forint egyszeri ösztöndíjban is részesülhetnek: végzős középiskolásokat támogat a szegedi egyetem

Akár 100 ezer forint egyszeri ösztöndíjban is részesülhetnek: végzős középiskolásokat támogat a szegedi egyetem

2018. június 27.
2 perc
Felvételi ,,forródrót" és speciális ösztöndíjprogram segíti a Szegedi Tudományegyetemre jelentkező középiskolásokat. Az SZTE-t első helyen jelölő fiatalok akár 100 ezer forint támogatásban is részesülhetnek. Sőt: az egyetemi életbe már a ponthatárok kihirdetése előtt is belekóstolhatnak, ha a 62/343-700-as telefonszámon felhívnak egy egyetemistát.


A brit Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb nemzetközi felsőoktatási listáján a legjobb magyar egyetemként rangsorolt Szegedi Tudományegyetem kiemelt célja a tehetséggondozás.


START program

Az SZTE START Tehetséggondozó Programmal az egyetem azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat támogatja, akik idén első helyen jelentkeznek az SZTE valamely képzésére, és oda felvételt nyernek. Az ösztöndíj összege személyenként minimum 50 ezer, maximum 100 ezer forint, amelyet várhatóan több száz középiskolás diák nyer el. A támogatásra július 11-éig lehet pályázni az SZTE honlapjáról elérhető, az elektronikus ügyintézést támogató Modulo felületen (https://modulo.etr.u-szeged. hu/Modulo2/szte-start). Az ösztöndíj odaítélésénél figyelembe veszik a tanulmányi átlagot, az érettségi eredményt, a nyelvismeretet és a szakmai versenyeken nyújtott teljesítményt.

A frissen alapított SZTE START ösztöndíjprogram mellett a szegedi egyetem számos egyéb szolgáltatással támogatja és juttatással ösztönzi nappali tagozatos hallgatóit. Például az államilag finanszírozott képzésekre járó hallgatók 90 százaléka szociális alapon ingyenes, féléves városi tömegközlekedési bérletet kaphat, illetve az SZTE elektronikus utalvány formájában tankönyv- és jegyzettámogatást is nyújt.


Kérdezd az SZTE specialistáit!

Milyen a szegedi egyetemi élet? Erre a kérdésre is részletes választ kaphatnak azok a középiskolások, akik fölhívják telefonon az SZTE-ről információt nyújtó hallgatókat. Hiszen a középfokú és felsőoktatás közötti átmenetet segíti az is, hogy a középiskolások már a ponthatárok kihirdetése előtt érzékelhetik a szegedi egyetemi lét színeit. A felvételihez kapcsolódó teendőkről, tanulmányi kérdésekről, karspecifikus témákról, bulikról és szórakozási lehetőségekről, lakhatásról és úgy általában az egyetemi életről kérdezhetik a felvételiző diákok telefonon az SZTE specialistáit. A Szegedi Tudományegyetem 12 karáról kiválasztott tizenöt jelenlegi hallgatót hívhatják az érdeklődők június 29-étől július 10-éig mindennap 9 és 18 óra között a 62/343-700-as számon.


Módosítható a sorrend

A jelentkezési sorrenden kizárólag egy alkalommal lehet módosítani a felvi.hu-n, legkésőbb július 11-éig. Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott a felvételiző preferenciája, amely alapján a továbbtanulásra jelentkező a felsőoktatási intézmények sorrendjét rögzítette.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek