Bezár

Internet

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek

2016. szeptember 18.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem polgárai tisztelegtek Szent-Györgyi Albert emléke előtt a Nobel-díjas rektor születésnapján. A világhírű tudós Dugonics téri szobránál Szabó Gábor rektor méltatta nagy elődje munkásságát.

Hagyomány már Szegeden, hogy Szent-Györgyi Albert születésnapján, szeptember 16-án az egyetem vezetése és polgárai megkoszorúzzák a kimagasló életművű kutatónak a Dugonics téri egyetemi épület lépcsőjén felállított szobrát – írja az SZTEinfo.

– Ha a XX. századnak voltak reneszánsz értelemben vett polihisztorai, akkor Szent-Györgyi Albert ilyen személyiség volt. Szellemi örökségét továbbvinni dicsőség, nem csupán kötelességünk – mondta Szabó Gábor rektor.


A koszorúzással egybekötött születésnapi megemlékezésen megjelentek az egyetemi polgárok képviselői; az SZTE szenátusi, rektori és dékáni vezetése; a professzori kar jeles tagjai. Köszöntőjében Szabó Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent-Györgyi Albert munkássága nem csupán a sokoldalúsága, hanem a minőségre való törekvése és motiváltsága miatt is példaadó. Ezt a motiváltságot találják meg önmagukban a hallgatók, illetve ne veszítsék el az oktatók – kívánta az egyetemi polgároknak a rektor.


Link: promenad.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek