SZTE Info

Ötvenéves a szegedi Móra-kollégium

Július 15-én és 16-án ünneplik az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium fennállásának félszázadik évfordulóját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

“A Móra 50 találkozót egy generációkon, nemzedékeken átívelő rendezvénynek szánjuk, melyre szeretettel várunk mindenkit, aki lakott a Móra-kollégiumban, bármilyen módon kötődött a kollégiumhoz, vagy megérintette a mórás szellemiség, hogy egy kellemes hétvégét töltsenek el együtt, és kötetlenül beszélgessenek, szórakozzanak” – árulta el hírportálunk Kovács Attila, a Móra igazgatója. A harminc-, illetve a negyvenéves ünnep után harmadik alkalommal szerveznek ilyen találkozót a kollégiumban, számos programmal, de a nosztalgiázás, az emlékek közös felidézése a rendezvény lényege, hogy az egykori és a jelenlegi lakók együtt emlékezzenek arra, mit is kaptak a Mórától. A szervezők legalább háromszáz embert várnak a rendezvényre, a kollégium már teljesen megtelt a hétvégére.


A tervezett program szerint péntek délutántól zajlik majd a regisztráció, a távolról érkező vendégek szobákban történő elhelyezése, július 16-án, szombaton 10 órától indul hivatalosan a rendezvény a Délvidék Házban a megnyitóval, amit állófogadás követ a kollégiumban, melyet a Móra 50 torta felszeletése koronáz majd meg. A programsorozat évtized-beszélgetésekkel folytatódik 14 órakor, majd 16 órától párhuzamosan Ki Mit Tud, focibajnokság, filmvetítés és városi séta várja az érdeklődőket. A találkozót a Retrock zenekar koncertje és zenés-táncos mulatság zárja szombat este. A találkozó idejére egy újabb funkciót kap a kollégium épülete: az öt emelet folyosói a Móra történetének egy-egy évtizedét bemutató kiállításnak is otthont ad majd. További részletek a Móra 50 találkozóról itt.


Link: szegedma.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. április 22.

Overall_Top_200

A világ 200 legjobb egyeteme közé került a Szegedi Tudományegyetem a Times Higher Education legújabb rangsorán, amely a felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgálja. Az ENSZ által megfogalmazott 17 Fenntartható Fejlődési Cél alapján készült rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a legjobb magyarországi intézményként a 101-200. helyen végzett.

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *