SZTE Info

Ötvenéves évfordulóra gyűltek össze a „mórások”

Több mint 250 „mórás” érkezett a Szegedi Tudományegyetem Móra Ferenc Szakkollégiumának 50. születésnapjára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kollégium igazgatója kiemelte: a több mint öt évtized alatt mindig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a kollégium a bentlakó diákoknak ne csak szálláshelyül, hanem szellemi otthonul is szolgáljon, és lehetőségeket teremtsen a kultúra és tudomány értékeinek közvetítéséhez.


„Szocializációs feladatokat is ellát a kollégium, hiszen az, hogy hárman-négyen laknak egy szobában, azért ez bizonyos kompromisszumokat követel a hallgatóktól. Másrészt meg bekapcsolódnak a közösségi életbe, közösségi rendezvényeket szerveznek, kulturális rendezvényeken lépnek fel, ki-mit-tud-on indulnak. És ez mind egy olyan örök érvény, amit aztán a későbbiekben, akár tanárként, akár bárhova viszi őket az élet, át tudnak adni a következő nemzedékeknek. Tehát ilyen téren valóban a kollégiumoknak van egy missziós tevékenységük is” – mondta Kovács Attila, a szakkollégium igazgatója.


Link: hirtv.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. április 22.

Overall_Top_200

A világ 200 legjobb egyeteme közé került a Szegedi Tudományegyetem a Times Higher Education legújabb rangsorán, amely a felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgálja. Az ENSZ által megfogalmazott 17 Fenntartható Fejlődési Cél alapján készült rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a legjobb magyarországi intézményként a 101-200. helyen végzett.

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *