Bezár

Internet

Mérnökök és informatikusok biztosan találnak munkát az állásbörzén

Mérnökök és informatikusok biztosan találnak munkát az állásbörzén

2016. szeptember 29.
2 perc

Közel 50 kiállító 100 állásajánlattal és gyakorlati lehetőséggel várta a diákokat az SZTE Őszi Állásborzéjén. A pályakezdő hallgatók viszont most is hiányolták azoknak a szekcióinak a képviselőit, akik például a bölcsészettudományok és társadalomtudományok területén kínálnának munkát; nekik a kitelepült munkaközvetítők segítettek.

Tóth Piroskának pedagógus végzettsége, valamint felsőfokú szakképzése van kommunikációs területen, de őt inkább a marketing, vagy a HR érdekli. Nagyon hasznosnak tartja az állásbörzét mint fórumot, szerinte ez az egyetlen olyan egyetemi rendezvény, ahol első kézből kaphatnak tájékoztatást a fiatalok. Megjegyezte ugyanakkor, hogy többszöri alkalommal szinte kizárólag olyan kiállítókkal találkozik, akik az IT-szektort képviselik, illetve olyan munkaerőt keresnek, akiknek mérnöki végzettségük van. Ezt erősítette meg barátnője, Ábrahám Edina is, aki kommunikátori munkalehetőségek után szeretett volna érdeklődni.


Kiss Annamária rendezvényszervező portálunk kérdésére elmondta, gazdasági végzettséggel rendelkezőknek is kínálnak munkát, akik viszont nem találnak a standok között számukra érdekes kínálatot, érdemes a munkaközvetítő kiállítókat felkeresniük. Kísérő programjaik, mint a CV-fotózás, a készségfejlesztő tréningek és próbainterjúk bárki számára nyitottak, hasznosak.


A Szegedi Tudományegyetem standjánál kevéssel nyitás után megjelentek az első érdeklődők. Elsősorban a mester- és doktori képzésekről szerettek volna többet tudni, de sokan kérdezősködtek a British Petrol-ról is. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy az 500 új munkahelyet teremtő cégnél helyezkedhessenek el, hiszen a legutóbbi sajtótájékoztatón a BP bejelentette, szoros együttműködést terveznek az SZTE-vel. A globális üzleti szolgáltatási központ felel a pénzügyi, számviteli feladatokért, támogatja az európai ügyfeleket, elősegíti, hogy mindenhova megfelelő mennyiségben és időpontban érkezzenek meg a szállítmányok, biztosítja a pontos adózási elszámolást a különböző országokban, tehát a cég olyan munkavállalókat keres, akik több idegen-nyelven beszélnek.


Az őszi állásbörze megnyitóján Nagy Katalin rektorhelyettes elmondta, a diplomaosztók alkalmával mindig felmerül benne a kérdés: vajon az egyetem kellőképpen felkészítette-e a munkaerő-piaci kihívásokra a fiatalokat. Az ilyen rendezvények viszont meggyőzik őt, hogy a felsőoktatási intézmény mindent megtesz boldogulásukért.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek