Bezár

Családbarát Egyetem

Hírek

2023. június 12.
6 perc

Június 10-én, szombaton ismét izgalmas, sportos, családi programokkal várta a kicsiket és a nagyokat az SZTE Alma Mater Weekend. A hagyományos rendezvényen, a jól bevált programok mellett, idén fókuszba került az esélyegyenlőség és a parasport is és gazdára találtak az SZTE Alma Mater Lépjük meg! tavaszi kihívásának díjai is.

2023. június 08.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem IKIKK Társadalmi Felelősségvállalás Kompetencia Központ részvételével idén már hatodik alkalommal, ezúttal rendhagyó módon szervezi meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! rendezvényét. Idén ugyanis flashmob formájában lehet csatlakozni hozzájuk, ezzel is kiállva amellett, hogy a gyerek örök érték, és a jövőt jelenti! A Mert körülöttünk forog a világ! nevű flashmobra minden érdeklődőt várnak június 10-én, szombaton, 11 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központnál.

2023. május 16.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem rektori hivatala adott otthont 2023. május 15-én este az Egyetemi Tavasz keretében megszervezett Apakulcs című előadásnak, amelyre sok apa, nagyapa és leendő apa látogatott el. A Szegedi Tudományegyetem Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpontja által szervezett eseményen Süveges Gergő újságíró, coach beszélt azokról az alapelvekről, amelyek minden apának segíthetnek jobb szülővé válni.

2023. április 03.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem idén csatlakozik a #mutiholdolgozol programhoz: 2023. április 11-én lehetőséget kínál dolgozóinknak, hogy behozzák az egyetemre általános iskolás gyermekeiket.

2023. április 01.
2023. március 01.
3 perc

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány munkaerőpiaci programjában részt vevő Szegedi Tudományegyetem és további családbarát egyetemek, vállalatok összefogásának célja, a munka-magánélet harmónia és a családbarát kultúra elmélyítése. A Szegedi Tudományegyetemen a családbarát szemlélet előnyeivel és működésével kapcsolatos előadások, kurzusok, műhelymunkák valósulhatnak meg. Előkészület alatt állnak olyan programok, mint például a vándorbölcső, amelynek célja, hogy a gyermeket váró fiatal SZTE-s egyetemi polgárok ingyenesen kölcsönözhessenek bölcsőket.

2023. február 28.
1 perc
2022. december 05.

Közeleg az időszak, amikor ideje kifényesítenünk csizmáinkat, papírra vetni kívánságaikat és felkészülni a Mikulás érkezésére. Idén ismét ellátogat az SZTE Alma Mater Mikulás a József Attila Tanulmányi és Információs Központba december 5-én. Immáron 15. alkalommal várja sok szeretettel a volt hallgatókat, volt és jelenlegi dolgozókat csemetéikkel.

2020. december 22.
3 perc

Milyen módon jelenik meg a családbarát szemlélet a különböző hazai egyetemeken a pandémia idején? Erről a témáról szervezett online kerekasztal-beszélgetést a Debreceni Egyetem (DE) Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja, amelyre a Szegedi Tudományegyetem is meghívást kapott. Az online kerekasztal után a tapasztalatokról Prof. Dr. Zakar Pétert, az SZTE rektorhelyettesét kérdeztük.

2018. október 29.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem együttműködési megállapodást írt alá a Három Királyfi Három Királylány Mozgalommal. Az együttműködés fő célja az egyetemen a családbarát szemlélet elmélyítése. A már most is működő kezdeményezések mellett a jövőben kiterjedhet ez az oktatás, képzés, a kutatás és a családbarát intézkedések területére is, mind a munkavállalók, mind a diákok irányába.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek