SZTE TIK 2022. március

2022. március 28.

A Szegedi Tudományegyetemen a fenntartóváltás lehetőséget teremtett a bérfejlesztésre, melynek fedezetét ettől az évtől kezdve, a teljesítményhez kötött finanszírozás biztosítja. Az új bérstruktúra fedezete tehát az egyetem által elért, indikátorokhoz is kötött teljesítmény. A béremelést az egyetem három ütemben valósította meg. Első lépésként, 2021 szeptemberétől 15%-os alapbéremelésben részesültek az egyetemen munkaviszonnyal rendelkezők. Második ütemben minden eddiginél nagyobb mértékű, oktatókat és kutatókat érintő fizetésemelés történt 2022 januárjától.  Április elsejétől a funkcionális feladatokat ellátó munkavállalóinak fizetését is emeli, új bértábla alapján, átlagosan 15%-kal az egyetem.

2022. március 23.

A civil diplomácia legnemesebb hagyományait bemutató történelmi vándorkiállítás érkezett a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A Tisztelet a tiszteletbeli konzuloknak című kiállítás az évszázados hagyományokra visszavezethető konzuli intézmény történetét mutatja be. A kiállítás minden érdeklődő számára ingyenesen látogatható, nyitvatartási időben március 29-éig.

2022. március 19.
2022. március 18.

Versenyek, koncertek, flashmobok - a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal, 2022. március 22-25 között Bartók Béla Művészeti Napokat szervez. A négynapos rendezvénysorozatról Nátyi Róbert, az SZTE BBMK dékánja sajtótájékoztatón adott tájékoztatást 2022. március 18-án.

2022. március 07.

A Szegedi Tudományegyetem pályázatot hirdet a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kávézójának üzemeltetésére.

2022. március 03.

Egészség, sport, közösségi élmények: ezek mentén építi fel a Szegedi Tudományegyetem azt a testkultúra koncepciót, amely a hallgatók mellett az oktatókat, egyetemi polgárokat, a munkavállalókat is támogatja és ösztönzi az egészséges életmódra és a sportolásra. A testmozgáshoz kapcsolható infrastruktúra fejlesztése mellett az SZTE karok közti együttműködése is új szintre lép a projektben.

2022. március 01.

2022. február 24-én Coursera for SZTE félévnyitó várta a program iránt érdeklődő oktatókat.

2022. március 01.

A Szegedi Tudományegyetem szállással, étkezéssel, egészségügyi ellátással támogatja az ukrajnai menekülteket. Ha lehetőséged van rá, a következő módon segítheted ezeket az erőfeszítéseket.

2022. február 23.

„Mentsünk meg együtt legalább 300 életet” – erre buzdítanak mindenkit a Nagy SZTE Véradás szervezői. A XII. alkalommal megrendezett eseménynek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont, 2022. március 2-án délelőtt 9:00 és délután 16:00 óra között.