SZTE TIK 2015. november

2015. december 02.

A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja „TIK - ahogy Én látom” címmel művészeti pályázatot hirdet az egyetem hallgatói számára.

2015. december 02.

A szerző részvételével tartanak felolvasóestet december 3-án, csütörtök 17 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban Borbás Edina Hullámok csapdája című műve első és második részéből.

2015. november 27.

Kari tájékoztató előadásokkal, speciális pályaorientációs teszttel, központi továbbtanulási tájékoztatóval, nyereményjátékkal és megannyi hasznos információval várta a Szegedi Tudományegyetem nyílt napja a továbbtanulást tervező fiatalokat. 2015. november 26-án több ezer, hazai és határon túli középiskolás érdeklődött az SZTE képzési kínálatáról.

2015. november 27.

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani a 2015. december 2-án, szerdán a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartandó X. SZTE Alma Mater Mikulást, melyet a Szegedi Tudományegyetem tízéves alumni szervezete immáron hagyományosan az SZTE-s öregdiákok, oktatók és dolgozók gyermekei számára szervez.

2015. november 24.

A Szegedi Tudományegyetem nyílt napját 2015. november 26-án tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban 8:30-tól 15 :00 óráig. A nyílt nap képzési kiállításán a leendő hallgatók a karok képviselőitől tehetik fel kérdéseiket, valamint három helyszínen óránként kari tájékoztató előadásokon ismerhetik meg mélyebben az SZTE képzési kínálatát.

2015. november 24.
A JATEPress Kiadó és az SZTE Klebelsberg Könyvtár közösszervezésében kötetbemutatóra kerül sor 2015. november 24-én 16 órakor a földszinti Aud.Min-ban.
2015. november 24.
2015. november 19.

A kezdeményezés mottója: Neked csak egy ebéd ára a gyermekek boldogsága.

2015. november 19.

A kezdeményezés mottója: Neked csak egy ebéd ára a gyermekek boldogsága.

2015. november 17.

I. sz. Belgyógyászati Klinika tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a X. Jubileumi Szegedi Diabétesz Nap rendezvényre, mely a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában kerül megrendezésre.

2015. november 17.

A Hispanisztika Tanszék 2015. november 19-20-án nagyszabású nemzetközi hispanista konferenciát rendez Transiciones. De la dictadura a la democracia / Átmenetek. Diktatúrából a demokráciába címmel, melyre 15 országból 63 előadó érkekezik.

2015. november 17.

85 éve született dr. Imre József (1930-1980), a Szegedi Orvostudományi Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikájának egykori professzora. Az egyik hazai vezető gasztrointesztinális sebész volt, aki a magyar nyelőcső- és gyomorsebészetet világszínvonalra emelte. 50 évesen, karrierje teljében érte a halál.

2015. november 17.

Az Argentin Nagykövetség, a Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszéke és az SZTE Klebelsberg Könyvtár Hispanisztika Különgyűjteménye minden érdeklődőt szeretettel vár a Julio Cortázar tiszteletére rendezett «Presencia» / «Jelenlét» című előadásra és kiállításra.

2015. november 16.

„Kialakult a hazai felsőoktatás keretrendszere, így a most kezdődő tanévtől tartalmi kérdésekkel foglalkozhatunk” – fejezte ki reményét az idei tanévnyitón Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Az egyetem vezetője pozitívumként értékeli, hogy a legfontosabb felsőoktatási rangsorokban az SZTE a hazai egyetemek között vezető helyen szerepel, de szerinte a jelenlegi eredmények nem garantálják hosszú távon is a sikert.

2015. november 10.

Novemberben is megrendezésre kerül a Zöld FIlmklub, melynek keretei között ezúttal Tim Burton egyik alkotását, a Halott Menyasszonyt tekinthetitek meg!

2015. november 10.

A Szegedi Tudományegyetem egészségügyi karainak hagyományos rendezvényét, a Szent-Györgyi Napokat idén november 12-én és 13-án rendezi meg Egyetemünk.

2015. október 28.

Idén minden eddiginél több csapat jelentkezett a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre (SZGYTV), amelyet a Szegedi Tudományegyetem hirdet meg negyedik éve középiskolások számára. A verseny különlegessége, hogy a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merít, így több tudományterület is érint. Idén minden eddiginél többen adták be jelentkezésüket a versenyre: közel félszáz csapat – egyebek mellett Budapestről, Szombathelyről, Brüsszelből és Zentáról – versenyez november 5-én és 6-án Szegeden. A versenyzők meghallgathatják Eric Francis Wieschaus Nobel-díjas genetikus, embriológus előadását is.

2015. október 02.

A kazántúra az SZTE TIK igazgatóságának szervezésében már régóta nagyon népszerű, és folyamatosan megrendezett program.