SZTE TIK 2017. január

2017. február 06.

Idén is megrendezésre kerül a Természettudományi és Informatikai Kar hagyományos és legnívósabb rendezvénye, a Természettudós Bál!

2017. február 06.


Vándorkiállítás az SZTE Klebelsberg Könyvtárban Bibó István történész – politológus, 1956-os miniszter életéről és munkásságáról.
2017. január 30.

Nagyszabású szakmai program és közösségépítő esemény, ahol háziorvosok, szakorvosok és gyógyszerészek találkoznak és megismerkedhetnek a legfrissebb trendekkel, érdekes szakmai információkkal és hírekkel!

2017. január 26.

Könyvtárunkban hozzáférhetővé vált a NOTA portál, azaz a Napi vizit Orvosi Tudástár Alkalmazás! Az Akadémiai Kiadó új fejlesztésű eszközével magyar nyelvű orvostudományi folyóiratok és a hatályos szakmai irányelvek teljes szövegében kereshetünk, keresőszavaink automatikus fordításával a PubMed tárgyszórendszerét használva angol nyelvű cikkeket is találhatunk.

2017. január 24.

SZTE-s dolgozói napot hirdet a Móra Ferenc Múzeum a Pompeji-kiállításon 2017. február 2-án, csütörtökön 10-18 óra között. Ezen a napon SZTE Egyetemi Azonosító Kártya felmutatásával a kiállítás sétálójegye kedvezményes áron, 1100 Ft-ért váltható meg. A belépőjegyek mellé ajándék tárlatvezetéseket is kínálnak.

2017. január 23.

Fotópályázatot, vers- és prózamondó versenyt, képzőművészeti- és verspályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája nappali tagozatos hallgatók számára.

2017. január 19.

A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is.

2017. január 16.

Először vették át közös ünnepségen oklevelüket a habilitált és a PhD fokozatot szerzett avatandó doktorok a Szegedi Tudományegyetemen. Az SZTE Szenátusa 2017. január 13-án tartott ülésén 20 habilitált oktatót és 61 PhD-st ünnepeltek.

2017. január 06.

„Színes összefoglalók, érdekes interjúk a Szegedi Tudományegyetem életéről, az SZTE jelenlegi és egykori hallgatóiról, munkatársairól!” Így ajánlja az olvasó figyelmébe a szerkesztő a nyomtatásban és online változatban is lapozgatható SZTE Alma Mater Magazint.

2017. január 06.

A Szegedi Tudományegyetem összes kara képviselteti magát a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2017. január 19-21. között rendeznek Budapesten. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén keresd az SZTE standját, ahol első kézből kapsz választ kérdéseidre és megnézheted az egyetem legújabb beiskolázási kisfilmjét is.