SZTE TIK 2023. április

2023. április 24.
2023. április 24.

A tavalyi Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny különdíjas csapatai április 19-én váltották be nyereményüket, és látogattak el az SZTE különböző laborjaiba. Ezúttal a dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum diákjai és tanárai, valamint a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium diákjai és tanárai vendégeskedtek a Szegedi Tudományegyetemen.

2023. április 20.

A lazításé és az aktív pihenésé a főszerep 2023. április 25-én, 10 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, a Stresszmentes napon.

2023. április 20.

A Szegedi Tudományegyetem számára is elérhető az az 5 milliárd forintos keret, amelyet a kormány biztosít előlegként a Horizont-kutatásokra. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a támogatásról április 13-án, Budapesten folytatott egyeztetést a Horizont-programokban érintett kutatókkal.

2023. április 18.

Mintegy 80 kiállító kínált gyakornoki pozíciót és álláslehetőséget a Szegedi Tudományegyetem Karriernapján, ahol az idei Alma Mater Díjat a Goodwill Pharma Nyrt. képviselője vehette át. A rendezvényen részt vevő vállalatok megismerkedtek az SZTE hallgatóival, frissdiplomásaival, és informálták őket a legfontosabb tudnivalókról.

2023. április 18.

316.000 követőjével, 5,4 millió lájkjával Dr. Varga András, az SZTE Klebelsberg Könyvtár nyugalmazott könyvtárosa a magyar TikTok-influencerek top 50 tagja felé közelít. A 65 éves könyvtáros annak ellenére népszerű az oldalon, hogy a TikTok elsősorban a tizenévesek spontán videóihoz nyújt „minden perc számít” típusú platformot. Dr. Varga András története a Covid alatt kezdődött: először is bemutatta Misztótfalusi Kis Miklós 325 éves szakácskönyvét, aztán rászólt C. Ronaldóra, hogy vegye fel a maszkot.

2023. április 12.

A tavasz és a tehetségek ünneplésével Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes megnyitotta a Szegedi Tudományegyetem 18. Egyetemi Tavasz fesztiválját.

2023. április 12.

Nőktől mindenkinek: Festett fonalak – Hódi Judit falikárpitjaiból nyílik kiállítás április 14-én a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A 18. Egyetemi Tavasz rendezvényén köszöntőt mond Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese.

2023. április 12.

Az SZTE Karriernapon minden eddiginél több kiállító mutatkozik be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az egyetem végzős hallgatói április 18-án információt kapnak a cégek nyitott gyakornoki pozícióiról, az állásajánlatokról és a későbbi elhelyezkedési lehetőségekről.

2023. április 11.

Ha tavasz, akkor ismét itt az SZTE Alma Mater kihívása, ahol a szervezők egyéni eredményeddel számítanak rád is, hogy kiderüljön, melyik kar vagy egység lesz 2023 tavaszán a legsportosabb és a legaktívabb.

2023. április 04.

Hét héten át több száz programmal várja az egyetemi polgárokat és a város lakóit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos tavaszi programkavalkádja, az Egyetemi Tavasz. 2023. április 5. és május 31. között 70 helyszínen mintegy 300 esemény – kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, színházi bemutatók, koncertek és szórakoztató programok – közül válogathat a közönség.