SZTE TIK 2024. április

2024. április 29.

Huszonhárom országból csaknem ezer látogató érkezett Szegedre arra a nemzetközi konferenciára, amelyet Perspektívák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban címmel rendeztek meg április 25-27. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Magyar Fogorvosok Egyesülete rangos szakmai eseményén Svájcot helyezték a fókuszba, ahonnan két, a világ élvonalához tartozó professzor, Anton Sculean és Daniel Buser jött el előadóként.

2024. április 23.

Tizennyolcadik alkalommal adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíját április 23-án, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. A 2024-es díjazott, a CAS Software Kft. a díj történetében immáron a második cég, amelyik duplázni tudott, és 2011. után újra használhatja az „SZTE Alma Mater Díjazott” címet.

2024. április 23.

A régió és az ország meghatározó cégei várták az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban az SZTE huszonnyolcadik tavaszi állásbörzéjén. A hallgatók nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról és a későbbi elhelyezkedési lehetőségekről is tájékozódhattak.

2024. április 17.

Vendégek körében, díszvacsorán köszöntötte a Szegedi Tudományegyetem vezetése a Nobel-díját alma materének ajándékozó Karikó Katalint, az SZTE kutatóprofesszorát. Az április 16-i ünnepi estre az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba eljött az esemény fővédnöke, Sulyok Tamás köztársasági elnök is. Az államfő köszöntőjében kiemelte, hogy Karikó Katalin a világ csúcsára jutva is igaz ember maradt, aki visszatér oda, ahonnan indult, és felelősséggel viseltetik hazája iránt.

2024. április 16.

Mostantól állandó kiállításon tekinthető meg a Karikó Katalin Nobel-díját jelképező Nobel-arcképes plakett az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ erre alapított kiállítási terében. A Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas professzora az őt köszöntő 2024. április 16-i díszünnepségen jelentette be, hogy Nobel-érmének 24 karátos arannyal bevont hiteles másolatát az egyetemnek ajándékozza.

2024. április 16.

Prof. Dr. Karikó Katalin 2024. április 16-án, kedden délelőtt az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) bejelentette, hogy felajánlotta Nobel-díját és a díjjal járó több mint félmillió dollárt a Szegedi Tudományegyetemnek. Az SZTE kutatóprofesszora élménybeszámolót is tartott a Nobel-díj átadását megelőző, svédországi eseményekről és a díjátadóról.

2024. április 03.

Április 11-ig lehet jelentkezni az SZTE Állásbörzét megelőző felkészítő programokra. Pályatervezési tanácsadáson, rajzelemzésen, CV-tanácsadáson is részt vehetsz az SZTE Karrier Iroda szervezésében. Az Állásbörzét április 23-án tartják a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2023. december 20.

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG közelmúltban megjelent felsőoktatási rangsorában. Az összesített rangsorban negyedik helyen végzett a szegedi egyetem. Idén az SZTE több kara is előrébb lépett: az összesített kari listán a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karnak, a Természettudományi és Informatikai Karnak, az Állam- és Jogtudományi Karnak, a Gyógyszerésztudományi Karnak, valamint a Gazdaságtudományi Karnak is javult a helyezése tavalyhoz képest.