SZTE TIK 2023. szeptember

2023. szeptember 22.

Személyes tanácsadással, workshopokkal, előadásokkal is várják az érdeklődőket az Őszi Karriernapokon a szegedi egyetemen. Aki részt vesz a rendezvényeken, megtanulhat például jó önéletrajzot írni, felkészülhet az állásinterjúkra és hasznos tanácsokat kaphat, hogy mit tegyen annak érdekében, hogy könnyen beilleszkedhessen egy új munkahelyen.

2023. szeptember 21.

Elektromos autótól a mobiltöltős szobabicikliig, alternatív takarmány alapanyagoktól a hajtógázmentes aeroszolokig - számos innovációt láthatnak az érdeklődők a Szegedi Tudományegyetem standján, 2023. szeptember 27-től október 1-ig, a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón és Élményprogramon, a budapesti Hungexpo területén.

2023. szeptember 21.

Megjelent a SZTEminárium Magazin legújabb, 2022/23-as száma – a Szegedi Egyetem Magazin lapcsaládhoz tartozó, „Hallgatókról hallgatóknak” mottóra épült kiadvány online már lapozható, és néhány napon belül a Szegedi Tudományegyetem összes épületében elérhetővé válik.

2023. szeptember 20.

A Szegedi Tudományegyetem felkerült a QS legkiválóbb európai egyetemeket vizsgáló új rangsorára. Az idén először összeállított listán Közép-Európában a 11., Európában a 242. helyen végzett az SZTE. A hazai mezőnyben a három legjobb magyarországi egyetem között szerepelt.

2023. szeptember 19.

Csaknem 400 programmal várja 2023. szeptember 29-én az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem – az ingyenes programokra néhány napja már regisztrálni is lehet. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseményen csupa izgalmat és érdekességet rejtő laborok, szobák, termek nyílnak meg az érdeklődők előtt.

2023. szeptember 18.

Klímaváltozások a történelemben, avagy mikorra várható a világvége? A magyar űrtevékenység múltja, jelene és jövője, valamint a vidékfejlesztés aktuális kérdései is szóba kerülnek majd a XXXII. alkalommal megrendezett SZTE Szabadegyetemen, ahol többek között Farkas Bertalan is előad.

2023. szeptember 09.

Több mint tízezer új hallgatóval kezdődik a 2023/2024-es tanév a Szegedi Tudományegyetemen – emelte ki Prof. Dr. Rovó László rektor a Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésen szombaton. Az esemény díszvendége, Lantos Csaba energiaügyi miniszter bejelentette, hogy az általa vezetett minisztérium csaknem 10 milliárd forinttal támogatja a szegedi Science Park fejlesztését. A TIK kongresszusi termében rendezett ünnepségen esküt tettek az elsőéves hallgatók, és számos elismerést adott át a rektor.

2023. szeptember 06.

Több mint 1200 külföldi hallgatót vett fel idén a Szegedi Tudományegyetem. Jelenleg több mint 130 országból tanulnak hallgatók az SZTE-n, ezzel országosan is egyedülállóan sokszínű közösséget alkotnak a szegedi egyetemisták. Beilleszkedésüket, tanulmányaik elkezdését orientációs napokkal segíti az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága.

2023. szeptember 04.

Megkezdődött a beiratkozás hete a Szegedi Tudományegyetemen. A 2023-as felvételi eljárásban harminc százalékkal növelte az SZTE a hallgatói létszámát, így idén is rengetegen érkeztek a Beiratkozási Gólya Napokra a József Attila Tanulmányi és Információs Központba (JATIK), ahol számos érdekesség várja az új hallgatókat szeptember 4. és 8. között.

2023. szeptember 04.

Minden szempontból sikeres volt a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia, amelynek a Szegedi Tudományegyetem volt az egyik társrendezője. A magyar versenyzők és a szervezők is kiváló teljesítményt nyújtottak a világ legnagyobb, középiskolás korú programozók számára rendezett informatikai megmérettetésén.

2023. szeptember 01.

Az SZTE állami ösztöndíjas helyeire 479, önköltséges képzéseire 401 hallgató jutott be a 2023-as pótfelvételi eljárásban. Így az általános felvételi eljárásban már felvett 7896 hallgató mellett újabb 880 gólya kezdheti meg tanulmányait szeptemberben az SZTE-n.