SZTE TIK 2012. május

2012. május 25.

Szegeden 30 000 hallgató sóhajt fel a napsütésben: vizsgaidőszak...,amikor legszívesebben a standra menne az ember, hogy egy kényelmes napágyban ejtőzzön, kezében egy friss üdítővel, miközben kellemes zene veszi körül. Ha pedig rátör a tanulhatnék, azért előveszi a jegyzeteket is egy kicsit.

2012. május 24.

A sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában – e mottóval rendezi meg a Magyar Sporttudományi Társaság IX. ORSZÁGOS SPORTTUDOMÁNYI KONGRESSZUSÁT, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete szervez. A május 24-én kezdődő és 26-án záruló jelentős tanácskozásnak az SZTE TIK ad otthont.

2012. május 22.

Május 22-én délután hirdették ki az SZTE „Bringázz a munkába!” akciójának, illetve a Szegedi Egyetem Magazin kérdőíves játékának eredményét.

 

2012. május 18.

2013 szeptemberétől olyan dentálhigiénikus szakembereket képezhetnek Szegeden, akik a fogorvosok mellett tevékenykedve komoly szerepet tölthetnek majd be a magyar lakosság szájegészségi állapotának javításában.

 

2012. május 17.

Kiállítással tisztelegnek a kilencvenéves Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság első elnöke, a Szegedi Tudományegyetem díszdoktora előtt az SZTE Klebelsberg-könyvtár aulájában.

 

2012. május 14.

2012. május 17-én kerül megrendezésre a József Attila Tanulmányi és Információs Központban a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatásu Közhasznú Nonprofit Kft. és a Nagyváradi Egyetem szervezésében a Környezetvédelmi kármentesítés határok nélkül című szakmai konferencia.

2012. május 10.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségével közösen Fogyasztóvédemi Majálist rendezett május 10-én a TIK-ben.

 

2012. május 07.

Tíz ország huszonnégy irodalomtudósával rajtolt el a Hermann Hesse Nobel-díjas svájci-német író halálának ötvenedik évfordulójára szervezett konferencia Szegeden. A négynapos tudományos tanácskozást koncerttel és kiállítással is színesítették a szervezők.

 

2012. május 07.

Kezdj valami újat még ma! - Vagyis szeretné a vodafone inspirálni a fialtalokat arra, hogy igenis kezdjenek bele valamibe, tűzzenek ki célt maguk elé és tegyenek meg mindent az álmaik érdekében.

2012. május 03.

2012. május 10-én az Állam- és Jogtudományi Kar és a Csongrád Megyei Kormányhivatal (CSMKH) Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a Tanulmányi és Információs Központtal (TIK) karöltve Fogyasztóvédelmi majálist tart a TIK átriumában.

2012. május 02.

Április 24-én, kedden délután két kazántúrával kezdetét vette a háromnapos Föld Napja programsorozat a TIK-ben. A hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő program idén több változtatáson ment keresztül.

2012. május 02.

A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködésben szervezi az évek óta nagy sikerrel zajló „Bringázz a munkába!” kampányt. Kevesebb parkoló autó, pontosabb közlekedés, jobb egészség… az előnyök sora hosszú.