STZE TIK 2012. április

2012. április 28.

Brazil napot tartottak 2012. április 27-én a Szegedi Tudományegyetemen. Sérgio Eduardo Moreira Lima, Brazília magyarországi nagykövete az egyetem több vezetőjével és portugál szakos hallgatókkal találkozott.

 

2012. április 26.

A színes tollak és gyöngyök forgatagában telt a VII. Könyvtári Éjszaka a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE). A rendezvényen az immár hagyományosnak számító túrákon ismerkedhettek meg a látogatók a bibliotéka titkaival, ám tizennégy karátos autókban vagy charlestonban sem volt hiány.

 

2012. április 25.

Hermann Hesse Nobel-díjas svájci-német író, költő, a Grimm-testvérek után a világon legolvasottabb német szerző halálának ötvenedik évfordulójára nagyszabású konferenciával készül május 2. és 6. között az SZTE Germán Filológiai Intézet, a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) és a Magyar Hermann Hesse Alapítvány. A tanácskozás első napján kiemelt kulturális programként az érdeklődők Temesi Mária Liszt-díjas operaénekesnő előadásában Richard Strauss által megzenésített Hesse-verseket hallhatnak.

 

2012. április 23.

Idén háromnapos programsorozattal ünnepli a Föld Napját az SZTE Tanulmányi és Információs Központja. A hagyományosnak számító, népszerű programok mellett több új érdekességgel várja a TIK a látogatókat.

 

2012. április 20.

A Tanulmányi és Információs Központ idén már három napos programsorozattal készül a Föld Napja (április 22.) alkalmából. A programok között egyaránt megtalálhatóak a tavaly nagy népszerűségnek örvendő pontok, amelyeket idén új kültéri és beltéri érdekességek színesítenek tovább.

2012. április 10.

A szegedi egyetemi könyvtár tavaly novemberi névváltoztatása alkalmából készített Klebelsberg-reliefet avattak fel ünnepélyesen a bibliotéka aulájában. Az ünnepségen előadásokkal is emlékeztek a kultuszminiszterre.

 

2012. április 06.

A háromnapos rendezvényre érkező magyar és külföldi hallgatóknak lobbizni, vitázni kell, ha szükség van rá, konfrontálódni, de legfőképpen meg kell próbálni együttműködni a világ problémáinak megoldása érdekében.

2012. április 06.

Időpont: 2012. április 10., kedd 11:00-14:00

Helyszín: SZTE TIK Nagyelőadó terem, Átrium

 

2012. április 05.

Míg a Szent-Györgyi-konferencia idején emlékszobát rendeztek be a József Attila Információs és Tanulmányi Központban a Nobel-díjas tudós kitüntetésének 75-dik évfordulója alkalmából, az SZTE Klebelsberg-könyvtár aulájában tárlattal tiszteleg a C-vitamin felfedezője előtt.

 

2012. április 05.

Hetedik alkalommal rendezték meg az SZTE Klebelsberg Könyvtár könyvbörzéjét – az akciót most is óriási hallgatói érdeklődés övezte. A bibliotéka munkatársai 1200 kötetet kínáltak darabonként 200 forintos áron, és a tapasztalatok alapján úgy saccolták, ebből 8-900 példány talál gazdára.

 

2012. április 03.

A Gazdasági Versenyhivatal és annak Versenykultúra Központja által támogatott rendezvény célja a kis- és középvállalkozások reklámmal, kereskedelmi kommunikációval, illetve egyéb kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatos versenyjogi ismereteinek bővítése, a GVH gyakorlatának bemutatásán keresztül.

 

2012. április 02.

A húsvéti ünnepekre és a tavaszi szünetre vonatkozóan több változás is található központunk nyitva tartásában.