SZTE TIK 2022. április

2022. április 28.

A Times Higher Education az ENSZ által megfogalmazott 17 Fenntartható Fejlődési Cél mentén készíti el évről-évre Impact Rankings elnevezésű rangsorát. A friss listán a Szegedi Tudományegyetem kiemelkedően szerepel: magyar viszonylatban két másik magyar egyetemmel holtversenyben, összesített rangsorban pedig az első helyen végzett. Emellett dobogós pozíciót szerzett minden kategóriában, amelyből tíz területen szintén első helyezést ért el a magyar intézmények között.

2022. április 09.

Névadó és alapkőletételi ünnepség is része volt a „Nobel-díjasok és tehetséges diákok XVIII. találkozója” program-sorozatának. A rendezvény fölött őrködő Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) tehetséges egyetemistákat befogadó kollégiumát a Nobel-díjas Bert Sakmannról, az SZTE díszdoktoráról nevezték el. A hamarosan új szárnnyal bővülő épületben tartott ünnepségen az elmúlt tíz év Szegedi Tudományegyetemhez is kötődő történéseiről, a kutatói utánpótlásról, a következő évtizedek reményeiről is szó esett.

2022. április 08.

Előadásokat tartott, workshopokon vett részt, interjúkat adott és találkozott a Szegedi Tudományegyetem vezetőivel is Barbara Oakley, akinek a tanulást segítő Learning How to Learn című Coursera kurzusa, a világ legnépszerűbb tananyagainak egyike. Az amerikai mérnök professzor volt az SZTE által szervezett nemzetközi hét sztárkutatója. Programjaira az SZTE Nemzetközi- és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai is elkísérték. Információk, fotók és viedó az összefoglalóban.

2022. április 06.

Hét héten át több száz programmal várja az egyetemi polgárokat és a város lakóit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos tavaszi programkavalkádja, az Egyetemi Tavasz. 2022. április 6. és május 25. között 70 helyszínen közel 300 esemény – kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, színházi bemutatók, koncertek és szórakoztató programok – közül válogathat a közönség.

2022. április 01.

2022. március 31-én, negyedik alkalommal rendezték meg Szegeden változatos és izgalmas előadások és egy információban gazdag kiállítás kíséretében a Tech Trend Showt - az eseménynek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont.