SZTE TIK 2023. augusztus

2023. augusztus 30.

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja adott otthont a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia látványos nyitóünnepségének. Az International Olympiad in Informatics (IOI), a nagy nemzetközi tudományos diákolimpiák egyike, a középiskolás informatikai tehetségek számára a világ legrangosabb versenyprogramozási eseménye. A vasárnapig tartó versenyre 90 országból 360 versenyző és mintegy 300 nemzetközi kísérő és vendég érkezett.

2023. augusztus 28.

Tréning napot tartottak augusztus 27-én azoknak az önkénteseknek, akik a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpián csapatvezetőként vesznek részt, hozzájárulva ezzel az esemény sikerességéhez. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban gyülekeztek a csapatvezetők, hogy felkészülten kezdhessék a versenyt.

2023. augusztus 25.

Magyarország rendezi meg a legnagyobb presztízsű informatikai diákversenyt, a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát. A 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között megrendezésre kerülő rangos eseményre, mintegy 1000 fő érkezik a világ 90 országából: 360 versenyző, 180 csapatvezető és vendég. A versenyt a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával és szakmai vezetésével a Neumann Technológiai Platform, a Szegedi Tudományegyetem és a TechEd Hungary Zrt. szervezi. A rendezvény fővédnöke Novák Katalin, köztársasági elnök.

2023. augusztus 21.

A Szegedi Tudományegyetem polgárai közül többen részesültek a nemzeti ünnep alkalmából átadott elismerésekből. A kitüntetettek névsora alább tekinthető meg. Gratulálunk!

2023. augusztus 21.

Megjelent a Shanghai Ranking friss Academic Ranking of World Universities világranglistája. A rangsorra mindössze négy magyar egyetem került fel, az SZTE világviszonylatban a 701-800. helyen végzett, ezzel a harmadik legjobb hazai eredményt érte el.

2023. augusztus 03.

Bár a nyári időszakban alapvetően mindenhol belassul kicsit az élet, a Szegedi Tudományegyetem EUGLOH-csapatáról ez korántsem mondható el. A júniusi éves találkozót követően folyamatosan folynak az egyeztetések, műhelymunkák, múlt héten pedig az egész csapat összeült egy közösségépítő falatozásra a Hági Udvarba.