SZTE TIK 2016. február

2016. március 16.

Pihurik Judit Perben és haragban világháborús önmagunkkal című kötetéről beszélget a szerzővel Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója és Révész Béla, az SZTE ÁJTK Politológia Tanszék docense március 17-én csütörtökön 16 órától az AudMinben!

2016. március 16.

A Portugál Camões Intézet és a Klebelsberg Könyvtár Hispanisztika Gyűjteménye közös szervezésében kerül sor a Portugál Nyelv Napja c. rendezvényre 2016. március 17-én csütörtökön 14 órától a Kiállítási térben.

2016. február 24.

A TEN-SOFT Kft. (Szekszárd), amely ügyviteli szoftvereket forgalmaz, régi hagyományának felelevenítéseként konzultációval egybekötött konferenciát tart Szegeden ügyfelei részére. A konferencia zártkörű, előzetes jelentkezéshez kötött.

2016. február 22.

Közel 300 fotó és dokumentum 50 tablón az 1945 és 1991 közötti időszakból. Ez jellemzi A hidegháború – Egy megosztott világ rövid története című kiállítást, amely 2016. március 1-jén nyílik a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában.

2016. február 19.

SzEK.org 5 éve sikeresen kezdett ingyenes roadshowjának folytatása már működő, webáruházzal rendelkező kis és közepes e-kereskedőknek. A rendezvény INGYENES, csupán regisztrációhoz kötött.

2016. február 19.

A Cannes-i Filmfesztiválon idén fődíjat nyert rendező, Nemes Jeles László szereplőket keres következő nagyjátékfilmjéhez!

2016. február 19.

A GreenTeam-et az SZTE TIK hívta életre azzal a céllal, hogy a hallgatóknak olyan lehetőséget teremtsen, melynek keretei között együtt, egyetemi szinten tehetünk azért, hogy minél fenntarthatóbb, környezetbarátabb életet éljünk. A csapat egyik fő feladata olyan rendezvények, megmozdulások és események szervezése, illetve segítése, melyek ezen célokat igyekeznek elérni.

2016. február 16.


Öt és fél millió forintot gyűjtött össze és adott át a rászorulóknak a Szeged Első Lions Club jótékonysági bálján a hétvégén.
2016. február 16.

A JATE jegyzetkiadója 1991-ben kezdte meg működését József Attila Tudományos és Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) néven, s napjainkig az egyetem vezető kiadói műhelye.

2016. február 16.

A szerzővel Zombori István történész, a Magyar Egyháztörténeti Enciklopédia Munkaközösség (METEM) főszerkesztője beszélget.

2016. február 09.

Az elmúlt 6 évben a kábító hatású szerek piaca jelentősen átrendeződött hazánkban. Az évtizedek, évszázadok óta ismert és használt kábítószerek mellett megdöbbentő számban és dinamizmussal jelentek meg új, korábban ismeretlen anyagok a bódulatkeltő szerek kínálatában.

2016. február 05.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Központunk 2016. február 13-án szombaton és 19-én pénteken rendezvények miatt korábban zár.

2016. február 05.

Február 9. és 12. között szebbnél szebb falinaptárakat és határidőnaplókat vásárolhattok kedvezményes áron az SZTE TIK előcsarnokában.

2016. február 04.

Az SZTE Alma Mater Máskép(p) - Köztünk élő alkotók kiállítássorozatának idei első kiállításmegnyitóján Dr. Szabó Tibor, az SZTE JGYPK Alkalmazott Társadalomismereti Tanszéke oktatójának festményeit tekinthetik meg az érdeklődők 2016. február 8-tól a TIK Caféban.

2016. február 03.

2016. február 2-án sajtótájékoztatón mutatkozott be a Szegedi Tudományegyetem konzisztóriuma. A rektor és a kancellár mellett a bizottság tagja Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója, Lantos Csaba, a Lantos Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és Nagy Endre, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója.

2016. február 03.

A Szegedi Tudományegyetem az elmúlt 9 évben minden alkalommal részt vett a Felsőoktatási Véradó Versenyen. 2014-ben az első helyezést szereztük meg, az tavalyi esztendőben azonban már a dobogóról is lecsúsztunk. Az SZTE elkötelezett a véradás mellet, arra kéri az egyetemi polgárokat, hogy menjenek el vért adni!

2016. február 02.

A „sötét oldal” kémiájáról és a gyógyszerfelfedezésekről, de a médiának a párkapcsolatokra gyakorolt hatásáról és a jogszabályi dzsungelben a túlélés esélyeiről is szó esik az SZTE Szabadegyetem – Szeged sorozat XVII. szemeszterében. Az előadók skálája a minisztertől kezdve a laboratórium vezetőn át a vezérigazgatóig terjed.

2016. február 01.

Van-e a párkeresésnek digitális algoritmusa? Mennyire mediatizáltuk a szeretetkommunikációt? Családias-e az újmédia?

2016. február 01.

A Szegedi Tudományegyetem kupakgyűjtő akciót hirdet Gyaraki Bogi agydaganatos szegedi kislány javára. A kupakokat az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban lehet leadni.