SZTE TIK 2023. március

2023. március 22.

Az SZTE BBMK II. Bartók Béla Művészeti Napokhoz kapcsolódóan tárlattal emlékeznek a 100 éve született Sinkó György Liszt-díjas operaénekesre, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjára. A művész hagyatékából és a Szegedi Nemzeti Színház archívumából rendezett kiállítás június végéig látogatható az SZTE Klebelsberg Könyvtárban.

2023. március 21.

Előadás, hangversenyek, flashmob, emlékkiállítás – elkezdődtek a II. Bartók Béla Napok programjai a Szegedi Tudományegyetemen. A nagyszabású zenei rendezvénysorozat eseményeit 2023. március 20-24. között olyan helyszíneken rendezik, mint az SZTE Rektori Hivatalának díszterme, a Rókusi Templom, illetve a Somogyi Könyvtár. A kiállításnak az SZTE Klebelsberg Könyvtár, a flashmoboknak pedig Szeged jeles pontjai adnak helyszínt.

2023. március 16.

Március 15. jeles ünnep: az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a magyar sajtó napja. Több jubileumra is emlékeztetett a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság kommunikációs csoportja a 2023. március 14-i programján. Az SZTE NKI sajtófotó kiállítása 2023. március 22-ig tart nyitva az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2023. március 16.
Átadták a nemzeti ünnepen az állami kitüntetéseket. Ebben az évben is több szegedi egyetemi polgár van a díjazottak között.
2023. március 13.

Huszonhárom százalékkal nőtt azoknak a száma, akik első helyen jelentkeztek a Szegedi Tudományegyetemre az általános felvételi eljárásban. Az Oktatási Hivatal adatai szerint idén 9015-en jelölték meg első helyen az SZTE-t, ami a tavalyi 7350 diákhoz képest kiemelkedő növekedés. Az agrár, az orvos- és egészségügyi, a műszaki és pedagógusképzési területekre, a távoktatás munkarendre és a mesterképzésekre jelentkezők száma jelentősen emelkedett.

2023. március 06.

Áldozat-e a végső csatát megnyerő főhős? Nevethet-e saját magán egy varázsló? Tudás-e a sötét tudás? Dr. Kelemen Zoltán irodalomtörténésszel, az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék docensével beszélgettünk a Harry Potter-regényfolyam irodalmi-mitológiai-kulturális utaláshálójáról.

2023. március 06.

Kölcsönözz ki egy könyvtárost! című innovációjával szakdolgozatokhoz, tudományos munkákhoz nyújt szolgáltatást az SZTE Klebelsberg Könyvtár. A személyre szabott konzultáción a szakirodalom felkutatásában, az információs források kezelésében kap hasznos tanácsokat a szakdolgozatíró.