SZTE TIK 2020. január

2020. március 28.

Oktatási, egészségügyi, munkaügyi és igazgatási ügyekről tájékoztattak a Szegedi Tudományegyetem vezetői a 2020. március 26-i online fórumon. Az egyetemi dolgozók és hallgatók Dr. Fendler Judit kancellárnak, Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettesnek és Prof. Dr. Lengyel Csabának, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökének tehették fel kérdéseiket.

2020. február 18.

A Cervantes Intézet, a Chilei Nagykövetség, az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék és az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezésében.

2020. február 18.

Prof. Dr J. Nagy László (SZTE BTK Történeti Intézet, Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék) legutóbbi, Iszlám és Politika című könyvének bemutatója. A szerzővel Ferwagner Péter Ákos Phd. (SZTE BTK Történeti Intézet, Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék) adjunktus beszélget a JATE Press Kiadónál megjelent kötetről.

2020. február 18.

Az Egyetemi szerzők, kiadók, műhelyek előadás-sorozatunk következő vendége Dr. habil Máté Zsuzsanna, akivel Pusztai Virág beszélget legújabb kötetéről, amely „Az aestheticum vizsgálatának célja tehát az értékadó jelentés felkutatása.” – Magyar esztétikatörténeti és esztétikai tanulmányok címmel a Pro Philosophia kiadónál jelent meg.

2020. február 18.

Februári találkozónkon két remek témáról fogunk beszélgetni: az Artúr mondakörről és az északi mitológiáról, illetve ezek kapcsolatairól.

2020. február 18.


„Szerelem! Mi az? Tizenkét kötetben talán lehet rá felelni. De egy mondatban – meghatározni?” (Karinthy Frigyes)


A szerelem tényleg csak kémia? Valóban hormonok befolyásolják kialakulását? Hogyan és milyen eredményekkel dolgoztak együtt Nobel-díjas házaspárok?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ minikiállításunk.

2020. január 27.

88 doktor vehette át oklevelét a 2019/2020-as tanév őszi félévének végén, 2020. január 24-én a Szegedi Tudományegyetemen. Az egyetem hagyományos oklevélátadó ünnepségén 19-en habilitált doktori oklevelet, 69-en pedig PhD fokozatot vehettek át az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2020. január 21.

The 2020 IBRO Workshop will be held on 29-30 (Wednesday-Thursday) January, 2020 in Szeged, Hungary. The conference website (www.mitt2020.hu) containing the program and other useful information is already launched. Registration opens on 01/10/2019.

2020. január 21.

A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fő célja az elvégzett vagy folyamatban lévő kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetőség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is.
2020. január 16.

Két napon keresztül tárgyalnak és dolgoznak a European Alliance for Global Health konzorcium egyetemeinek képviselői a Szegedi Tudományegyetemen. Az angol nyelvű konferencián a partnerek bemutatják az egyes munkacsoportok feladatait, és felvázolják a jövőbeni terveiket is.

2020. január 14.

Idén is meghirdették az SZTE Innovációs Díj Pályázatot. A pályamunkákat 2020. március 31. éjfélig várja az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság.

2020. január 08.

Fotópályázatot hirdet az Európai Bizottság, hogy méltón ünnepeljék meg azt a mérföldkövet, hogy már több mint 10 millióan vettek részt az Erasmus+ programban az indulás óta. A beküldési határidő: 2020. január 13-a dél.