Bezár

SZTEhírek

sztesportnyito

A szorgalmi időszak kezdetén felpörög a sportélet az SZTE-n

A szorgalmi időszak kezdetén felpörög a sportélet az SZTE-n

2023. február 07.

A vizsgaidőszakban sem álltak le teljesen a Szegedi Tudományegyetem Testkultúra Koncepciójához tartozó tevékenységek: átadták a „Jó tanuló – jó sportoló” díjakat. Februártól ismét sportoló hallgatókkal telnek meg a termek és új mozgásformák, angol nyelvű órák is várják az egyetemi polgárokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hallgatói művészeti és sport díjakat a Magyar Kultúra Napja alkalmából Balló Andrea festőművész kiállításának megnyitóján 2023. január 20-án az SZTE Rektori Épület Átriumában adták át. Az SZTE Sportközpont és az SZTE EHÖK „Jó tanuló- jó sportoló 2022.” pályázatának hallgatói díjait is ezen az eseményen adta át Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese.

A díjazottak:

Női kategória:

Komáromi Krisztina Panna – sportlövészet

Vass Vivien - kötélugrás

Kondász Andrea - majorette

mbszm

Mocsári Bence átveszi a Jó tanuló-jó sportoló díjat Prof. Dr. Széll Mártától, Fotó: Szabó Andrásné Madar Márta

Férfi kategória:

Mocsári Bence Máté - paratriatlon

Csókási Márton - sárkányhajó

Árvai Péter - judo

dijazottak_tm

A díjazottak és Dr. Tokodi Margaréta, az SZTE Sportközpont vezetője (a kép jobb szélén), Fotó: Szabó Andrásné Madar Márta

A sportlétesítmények karbantartására, korszerűsítésére is alkalmas volt a vizsgaidőszak, például az SZTE Sportközpont falmászó terme is megújult. A szorgalmi időszakban az első héten tájékoztató jellegű órákat tartanak azzal kapcsolatban, hogy, milyen felszerelésre lesz szüksége az adott órán a hallgatóknak, milyen követelményeknek kell megfelelni a sikeres teljesítéshez valamint a kötelező balesetvédelmi tájékoztatókat is ilyenkor tartják.

si

Az SZTE-n a síelés alapjait is megismerhetik az érdeklődők, Fotó: Lantos Rebeka

A Szegedi Tudományegyetemen sok külföldi hallgató tanul, az ő igényeiknek megfelelően, angol nyelvű órák is találhatók az SZTE Sportközpont kurzusai között. Több, mint 15 féle mozgásforma közül tudnak ingyenesen választani, többek között úszás, jóga, köredzés, kötélugrás, csapat- és küzdősportok, valamint aerobic jellegű. Az egyetemi kapacitás alapján, több mint 500 külföldi hallgató heti rendszerességű rekreációs és sporttevékenységét tudja koordinálni a központ.

A magyar nyelvű kurzusokon hatvannál is több mozgásformát kínálnak a jelenleg meghirdetett 3200 férőhelyre.

sup

A SUP (Stand up paddeling) egyre népszerűbb a hallgatók körében, Fotó: Lénárt Dóra


– A tavaszi szemeszterben is változatos programokkal várjuk a mozogni vágyókat. Jó a kapcsolatunk a városban található sportlétesítmények vezetőivel, így a sportuszoda, az MVM Szeged Vízisport Egyesület és - amennyiben lesz jég, - a műjégpálya is olyan különleges helyszínek, ahol az SZTE polgárai megtalálhatják a hozzájuk legjobban illő sportot. Várható a már hagyományosnak mondható éjszakai úszás is, emellett tervezünk Aerobic maratont, görkori- és síesteket. Ahogy javul az időjárás, bővülnek a lehetőségek: a Vízitelep segítségével SUP-ozás és sárkányhajózás, valamint további rekreációs programok indulnak hallgatóknak és oktatóknak. Az Alma Mater Weekend június második hétvégéjén lesz, többféle MEFOB bajnokságon indulnak majd az SZTE csapatai és zajlik az egyeztetés az EUSA (European University Sports Association) versenyekkel kapcsolatban is. Érdemes követni az SZTE Sportközpont Facebook és Instagram oldalait, ott mindig aktuális információkkal, programokkal találkozhatnak az érdeklődők – tudtuk meg Dr. Tokodi Margarétától, az SZTE Sportközpont vezetőjétől.
Lévai Ferenc
Nyitókép: Az SZTE Aerobic maraton évek óta nagy siker Fotó: Mátó Gábor
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek