SZTE Info

hodmezovasarhely_vadgazda_mernok_szak

Aranydiplomákat adnak át az SZTE Mezőgazdasági Karán

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán 1971-ben végzett öregdiákok 2021. augusztus 28-án, szombaton vehetik át Aranydiplomáikat a Kar ünnepségén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2021. augusztus 28-án, szombaton 10.00 órakor a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar, Hódmezővásárhely, Andrássy út 15. szám alatti épületének - bejárat a Petőfi utca felől - „A” előadójában vehetik át aranydiplomáikat azok az ötven évvel ezelőtt végzett hallgatók, akik 1971-ben, a felsőfokú mezőgazdasági technikum állattenyésztési szakán szereztek oklevelet.

 

A jubileumi ünnepségen 27-en vesznek részt a 71 korábbi diplomás közül, akiknek többsége a mezőgazdaság területén tevékenykedett az utóbbi évtizedekben, de akad az aranydiplomások között olyan is, aki országgyűlési képviselő vagy polgármester lehetett az utóbbi fél évszázad alatt. Ezen az évfolyamon végzett többek között Dömötör Mihály vásárhelyi fotóművész is, akiről talán kevesen tudják, hogy az első munkahelye a „szalámigyár” volt.

 

Az ünnepségen, augusztus 28-án, 10.00 órakor Dr. Mikó Edit az SZTE Mezőgazdasági Karának dékánja mond beszédet, ezután Gergely Zoltán, az 1971-ben végzett évfolyam egykori hallgatója, Jászárokszállás jelenlegi polgármestere köszönti a résztvevőket, majd a díszoklevelek átadása zárja az eseményt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.