Bezár

Sajtószoba

OTDK_fifoma_1

Az SZTE a virtuális térben szervezi közösséggé a 35. OTDK FiFöMa Szekcióját

Az SZTE a virtuális térben szervezi közösséggé a 35. OTDK FiFöMa Szekcióját

2021. április 06.
2 perc

296 dolgozatot neveztek a 35. OTDK Fizika, Földtudományok és Matematika Szekcióba (FiFöMa). A szervező, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar a virtuális térben is népszerűsíti a 2021. április 6-9. közötti online előadássorozatot és a kísérő programokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2007 után ismét az SZTE adhat otthont az Országos Tudományos Diákköri Konferencia FiFöMa Szekciónak. A megelőző konferenciákhoz képest 10 százalékkal több, összesen 296 dolgozatot neveztek a 35. OTDK Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció 2021. április 6-9. közötti előadássorozatára.

 

A 3 tudományterületet érintő szekció programjainak a megszervezésébe az SZTE TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézet, a Bolyai Intézet és a Fizikai Intézet oktatói és hallgatói sok ezer óra önkéntes munkával kapcsolódnak be.

 

A virtuális térbe költözik – a Covid19 pandémia egyik következményeként – a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia, így a FiFöMa Szekció is. A TDK-k közösségi média jelenlétét magasabb fokozatra kapcsolva létrehozták a 35. OTDK FiFöMa Szekció honlapját, Facebook és Instagram oldalát is. A folyamatosan frissülő információk mellett bemutatják az SZTE városát, Szegedet, valamint a tudományos diákköri mozgalom korábbi FiFöMa-díjazottjait.

 

A 35. OTDK FiFöMa Szekció 4 alszekciójába és 41 tagozatába sorolt előadók és a program iránt érdeklődők az SZTE CooSpace rendszerének előnyeit is megtapasztalhatják. A program-sorozat 2021. április 6-án 9 órakor nyitórendezvénnyel kezdődik. A középiskolás kutató-palánták számára külön nyitányt tartanak.

 

Az OTDK hagyománya, hogy a tagozatokban előadó hallgatók teljesítményéről mesterként adnak majd visszajelzést a tudomány és a szakma legjobbjai. A konferencia részét jelentik – a tagozati ülések mellett – a fizikával, a földtudományokkal és a matematikával foglalkozó kutatókat közösséggé formáló kulturális és sport programok.

 

A hét évtizedes hagyományokat ápoló tudományos diákköri mozgalom történetében először nyílik arra lehetőség, hogy a dolgozatukkal pályázó hallgatókon, középiskolásokon, továbbá a zsűri és a szakmai bizottságok tagjain és a szervezőkön kívül az érdeklődő témavezetők, középiskolai tanárok, illetve egyetemisták és oktatók is regisztráljanak a 35. OTDK FiFöMa Szekció eseményeire.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek