Bezár

Sajtószoba

weboldal_nyito_facebook_otdk_tesi1

Minden eddiginél több pályamunka érkezett a 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójára

Minden eddiginél több pályamunka érkezett a 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójára

2021. március 31.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem által rendezett 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójára minden eddiginél több, 153 dolgozat érkezett, így nem lesz könnyű helyzetben a zsűri. A tehetséggondozásban is fontos szerepet játszó megmérettetésen jubileumot is ünnepel az egyetem: éppen 70 éve vált főszakká a testnevelés a szegedi tanárképzésben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2021. április 7-én, az online térben veszi kezdetét a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi Szekciója, melynek az SZTE ad otthont.

 

A tehetséggondozásban is fontos szerepet játszó konferenciára, minden eddiginél több, 153 dolgozat érkezett, így nem lesz könnyű helyzetben a zsűri. A grémium tagjai garanciát jelentenek arra, hogy a legjobb helyre kerülhetnek idén a díjak. A konferencia szervezője, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet, a sporttudomány legnevesebb hazai képviselőit kérte fel a bíráló bizottságokba. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács, a Szakmai Bizottság és a rendezvény támogatói a hagyományosan kiosztandó díjak mellett számos különdíjjal is jutalmazzák majd a résztvevőket.

 

A 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekció idején jubileumot is ünnepel az egyetem, hiszen éppel 70 éve vált főszakká a testnevelés a szegedi tanárképzésben, amely azóta elkötelezett testnevelő tanárok ezreit indította útra a felnövekvő nemzedékek testi-lelki egészsége szolgálatában.

 

Az esemény fővédnökei: Prof. Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere

Prof. Dr. Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, a Testnevelési Egyetem rektora, Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, és Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja.

 

A szekciót, a sportot és az SZTE-t egy látványos kisfilm is népszerűsíti.

 

A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának üléseit, előadásait április 7. és április 9. között rendezik meg.

 

Ajánljuk figyelmükbe a szekció Facebook oldalát és a honlapját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek