Bezár

SZTEhírek

ketkereken

Bringás reggelit és ingyenes szervizt hirdet az SZTE a TIK-nél

Bringás reggelit és ingyenes szervizt hirdet az SZTE a TIK-nél

2024. szeptember 17.
2 perc

Az Európai Mobilitási Héthez és Autómentes Naphoz csatlakozva biciklis reggelit és ingyenes kerékpárszervizt hirdet a Szegedi Tudományegyetem: 2024. szeptember 18-án, szerdán müzliszelettel, teával, almával és bicikli állapotfelméréssel várják az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A Szegedi Tudományegyetem évtizedek óta nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos magatartás megismertetésére az egyetemi polgárok körében. Az évek során az intézmény számos olyan lépést tett, amelyeknek köszönhetően az SZTE több mint egy évtizede Európa és a világ egyik legzöldebb egyeteme. A fejlesztések között szerepelt többek között elektromos autók beszerzése vagy a kerékpáros mobilitás ösztönzése, kerékpártárolók telepítése, így is támogatva a környezettudatos közlekedést – tudtuk meg Dr. Mátyás Dénestől. Az SZTE fenntarthatóságért felelős igazgatóhelyettese, Zöld SZTE Fejlesztési Program vezetője elmondta, az intézmény idén is csatlakozik a Mobilitási Héthez és Autómentes Naphoz, ezzel is buzdítva az egyetemi polgárokat és a város lakosságát a környezettudatos közlekedésre.


Aki 2024. szeptember 18-án, szerdán reggel 7:30-tól 10:00 óráig kerékpárral vagy rollerrel érkezik a József Attila Tanulmányi és Információs Központhoz, azt a szervezők a Café TIK-ben megvendégelik egy reggelire: müzliszelettel, almával és meleg teával kínálják őket (a készlet erejéig).


9:00 órától 14:00 óráig pedig bicikli állapotfelmérést és szervizt is kérhetnek az érdeklődők az Urban Legend Kerékpárbolt és Szerviz jóvoltából.

A mobilitási hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az észszerű közlekedés kedvező gazdasági hatásaira helyezi a hangsúlyt.


Az Autómentes Nap civil kezdeményezésként indult 1997-ben, a francia La Rochelle városából. A következő években már szerte Franciaországban és Olaszországban is tartottak rendezvényeket szeptember 22-én. A cél az volt, hogy felhívják a polgárok figyelmét a környezettudatosságra, hogy az egyre növekvő autós forgalom helyett egyéb közlekedési módokat válasszanak. A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedőket, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek inkább igénybe.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek