Bezár

Sajtószoba

pexels-Zold_eljarasok_kifejlesztese_az_okologiai_mezogazdasag_szamara

Zöld eljárások kifejlesztése az ökológiai mezőgazdaság számára

Zöld eljárások kifejlesztése az ökológiai mezőgazdaság számára

2024. október 14.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem, együttműködve az Újvidéki Egyetem Technológiai Karával (University of Novi Sad, Faculty of Technology Novi Sad) az Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia program (2021 – 2027) keretében 234.068,68 EUR támogatással, FERTILEAVES – Innovatív, korszerű analitikai eljárásokkal támogatott, levélszinten ható zöld eljárások kifejlesztése a határrégió ökológiai mezőgazdaság számára címmel, HUSRB/23S/11/027 azonosítószámmal közös szakmai projektet valósít meg 2024. szeptember 1. – 2026. február 28. között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A projekt célja egy úttörő innovatív mikrobiológiai és kémiai technológiák kombinált alkalmazásán alapuló biofortifikációs technológia kifejlesztése a környezetbarát növénytermesztés és a változó környezet káros hatásainak enyhítése érdekében. Javítani kívánja a K+F szereplői és az agrár-élelmiszeripari ágazat közötti kölcsönhatásokat, a határokon átnyúló kapcsolatok versenyképességét, valamint szeretne hozzájárulni az uniós integrációs folyamatokhoz és egy hatékonyabb, egészségesebb termékeket előállító agrár-élelmiszeriparra való áttéréshez.

Az Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia program a 2021-2027-es Európai Unió pénzügyi keretén belül, az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia „megosztott irányítási rendszere” alapján a program finanszírozza és támogatja a programterületen található szervezetek együttműködési projektjeit: Magyarországon Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyékben, valamint Szerbiában Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség közigazgatási területein.

A program segíti a stabil és együttműködő határrégió kialakulását. Lehetővé teszi a két ország szervezeteinek gazdasági együttműködését, ápolja a határrégió közös identitását és hozzájárul a környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.hungary-serbia.eu oldalra.

SZTEinfo

Borítókép: pexels.com

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek