Bezár

SZTEhírek

pexels-pixabay-262075

Pszichoterápiával a stressz és a szorongás ellen – október 10. a Lelki Egészség Világnapja

Pszichoterápiával a stressz és a szorongás ellen – október 10. a Lelki Egészség Világnapja

2024. október 08.
1 perc

Október 10-én ünnepeljük a Lelki Egészség Világnapját, melynek alkalmából a szegedi Fészek Pszichoterápiás Képzés nevében szeretnék felhívni a figyelmet a lelki jólét fontosságára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Világunkban a stressz és a szorongás mindennapi kísérőinkké váltak, így a lelki egészség megőrzése és fejlesztése kiemelkedő jelentőséggel bír.


A pszichoterápia eszköze lehetőséget kínál arra, hogy mélyebben megértsük önmagunkat és érzéseinket. A terápiás folyamat során egy szakember vezetésével feltárhatjuk múltbeli tapasztalatainkat, a bennünket foglalkoztató kérdéseket, és megtanulhatjuk kezelni a nehézségeket. A pszichoterápiás munka nem csupán a problémák megoldását szolgálja, hanem a fejlődés és az önismeret útját is kijelöli.

Lelki_egeszseg_kihivas_szorolap

Az önismeret kulcsfontosságú az egészséges lelki állapot fenntartásában. Minél jobban ismerjük önmagunkat – erősségeinket, gyengeségeinket, vágyainkat és félelmeinket –, annál hatékonyabban tudunk reagálni az élet kihívásaira. Az önismeret segít a stressz kezelésében, kapcsolataink megerősítésében és belső egyensúlyunk megteremtésében.

A Lelki Egészség Világnapja tehát remek alkalom arra, hogy reflektáljunk saját lelki állapotunkra, és meglévő eszközeinkkel – mint például a pszichoterápia és az önfejlesztés – tegyünk is érte. Ne feledjük, a lelki egészség nem csupán a problémák hiányát jelenti, hanem aktív állapot, amelyért érdemes dolgozni és törődni vele.

Bővebb információ: https://feszekpszichoterapia.hu/

SZTEinfo
Borítókép: pexels.com
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek