Bezár

SZTEhírek

9K2A7840

Mit tehetünk a cyberbullying ellen? - dr. Pongó Tamás adott tippeket előadásában

Mit tehetünk a cyberbullying ellen? - dr. Pongó Tamás adott tippeket előadásában

2024. október 15.
2 perc

Az SZTE IKIKK Digitális Társadalom Kompetenciaközpont és a Somogyi-könyvtár rendezvénysorozata dr. Pongó Tamás előadásával folytatódott október 9-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kutatásában járja körül a cyberbullying témakörét dr. Pongó Tamás PhD egyetemi adjunktus, az SZTE IKIKK Digitális Társadalom Kompetenciaközpont "Digitalizáció és demokrácia" kutatócsoportjának tagja. A Somogyi-könyvtárban tartott előadásában felhívta a figyelmet az internetes bántalmazás észlelhető tüneteire.

9K2A7831

Mit tehet ez ellen a gyermek? – vetette fel a kérdést az előadó. Egy kortárs mentor sokat segíthet a helyzeten, hiszen a kortárs az első védvonal, aki tud a társán segíteni. Fontos azonban, hogy a gyermek tudjon és merjen szólni a felnőttnek és az is, hogy mentse a bántalmazásról szóló bizonyítékokat, ne törölje ki azokat.

Mit tehetnek a tanárok? – tippeket adott Pongó Tamás és röviden bemutatta azokat a lehetőségeket és információs forrásokat, amelyekkel a pedagógusok élhetnek. Ilyen például a saferinternet weboldal, amely tanácsokkal látja el és segíti a gyermekeket, a szülőket, a tanárokat és a gondviselőket a digitális kérdésekkel és a gyermekek online bántalmazása elleni küzdelemmel kapcsolatban.

9K2A7836

Mit tehetnek a szülők? Nagyon fontos az őszinte bizalmi viszony kialakítása a gyerekekkel és hogy már kicsi korban érdeklődjön a szülő, hogy mit csinált a gyerek az interneten. Így nagyobb korában sem veszi rossz néven a kérdést.

Mit tehetnek a gyermekek a szüleikkel együtt? Legyen az internetezés a mindennapi beszélgetés része! Így gyorsan kiderülhet, ha bármilyen furcsa, bántalmazó üzenetet, kommentet kap a gyerek vagy olyan weboldalra téved, ami nem neki való.

Szöveg és fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek