Bezár

SZTEhírek

Bod_1._kep

Ki tud jobban eligazodni egy bibliotékában? – könyvtárhasználati versenyt rendeztek az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolájában

Ki tud jobban eligazodni egy bibliotékában? – könyvtárhasználati versenyt rendeztek az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolájában

2024. március 06.
1 perc

Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola könyvtárában február 26-án tartották a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny országos írásbeli fordulóját. A versenyt a Könyvtárostanárok Egyesülete és az Országos Széchényi Könyvtár szervezi a Nemzeti Tehetségprogram, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Bookline, a MATARKA és a Filaposta támogatásával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ez a verseny nem lexikális tudást mér és nem is tantárgyhoz kötött. Nem könyvtári, hanem könyvtárhasználati, információhasználati, információkereső és problémamegoldó verseny, amely a 7-10. évfolyamos korosztály számára szól.


Bod_3.kep

A versenyzőknek a feladatok eredményes megoldásához logikus gondolkodásra, jó problémamegoldó képességre, a nyomtatott és online információforrások helyes kiválasztására, használatára is szükségük volt. Az ország minden versenyhelyszínén egy időben zajlott a verseny, melynek döntőjébe korcsoportonként a 12 legmagasabb pontszámot elérő diák kerülhet.


Bod_4.kep

Megyénkből 13 diák mérte össze tudását az idei versenyen, melynek témája a fenntartható fejlődés volt. A komplex feladatok megoldásához a versenyzőknek el kellett igazodniuk a számukra ismeretlen könyvtár állományában és használniuk kellett több dokumentumát, például térképeket, lexikonokat, állathatározókat, illetve mindezek mellett az interneten elérhető forrásokat. Fontos részét képezte a feladatok megoldásának korosztályonként egy-egy regény is, melyeknek témája szintén a fenntartható fejlődéshez köthető és amelyeket a Bookline-nak köszönhetően ajándékba kaptak a gyerekek a verseny végén.

 

Bekesné Kovács Jusztina könyvtárostanár

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek