Bezár

SZTEhírek

VOSZ_Smart_Startupverseny

Az SZTE-ről indult ReFilamer kategóriagyőztes lett a VOSZ Smart Startupverseny döntőjén

Az SZTE-ről indult ReFilamer kategóriagyőztes lett a VOSZ Smart Startupverseny döntőjén

2024. május 10.
2 perc

Az SZTE Hungarian Startup University Programból indult ReFilamer kategóriagyőztes lett a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete által meghirdetett VOSZ Smart Startupversenyen, az ötletgazda, Kiri Hunor képviseletében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A ReFilamer csapata (Kiri Hunor – SZTE TTIK Villamosmérnök BSc, Pálfi Anna – SZTE GTK Kereskedelem és Marketing BA, Varga Zoltán – SZTE TTIK Villamosmérnök BSc és Lennert József – SZTE MK Mechatronikai Mérnök) 2020-ban kezdett el dolgozni az ötletén, 2021-ben pedig harmadik helyezést ért el országos szinten a Hungarian Startup University Program első évében. Megoldásuk egy hardver, mely műanyaghulladékból készít filamentet, ami a 3D nyomtatás alapanyaga. A csapat az elmúlt évek során céget alapított, kialakított egy műhelyt, több ötletversenyen is kiváló eredményt ért el, valamint egy sikeres közösségi finanszírozás kampányuk is volt a Brancs közösséggel.

VOSZ

Kiri Hunor bemutatja a ReFilamer startup megoldását.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyei szervezetei 2024-ben márciusban és áprilisban tartják éves rendes beszámoló taggyűléseiket, melyekkel egyidőben vállalkozói fórum és országos elnöki látogatásokra is sor kerül. Az eseményen idén újítással készültek, első alkalommal rendezték meg a VOSZ SMART Startupversenyt, amelynek fontosságát Marosi László budapesti és pest vármegyei elnök emelte ki. A verseny erősítheti a hazai innovációs környezetet és növelheti a magyar innováció nemzetközi elismertségét, valamint a sikeres startupok példája inspirálhat más fejlesztéseket és elősegítheti az ökoszisztéma tagjainak együttműködését. Az 5 kategória (Otthon, Zöld, Egészség, Oktatás, Család) legjobbjait a szakmai zsűri választotta ki, akiknek 3-3 perc jutott startupjuk bemutatására. A VOSZ I. Smart Startupverseny fődíjasa a ReFilamer Kft. lett.

VOSZ2

Kiri Hunor, amint átveszi a fődíjat Marosi Lászlótól.

A kategória győztesek 500.000-500.000 Ft, a fődíjas további 500.000 Ft pénzjutalomban részesült, valamint az összes pályázó hozzáférhet a „VOSZ SMART package”-ben részletezett térítésmentes juttatásokhoz.

A "VOSZ SMART package" keretében a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezet stratégiai partnerei olyan tanácsadási és mentorálási lehetőségeket kínálnak, amelyek hatékony szakmai támogatást nyújtanak a startupoknak. Ezeket a pályázók térítésmentesen igénybe vehetik saját igényeik szerint.

 

SZTEinfo - Árvai Natália, Alternatív Gyakornoki Program

Borítókép: Az SZTE-ről indult ReFilamer kategóriagyőztes lett a VOSZ Smart Startupverseny döntőjén. Képek forrása: VOSZ

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek