Bezár

SZTEhírek

nagy_aniko_vers

Különdíjat nyert az SZTE hallgatója a Versünnep nemzetközi döntőjében

Különdíjat nyert az SZTE hallgatója a Versünnep nemzetközi döntőjében

2024. június 18.
1 perc

A mintegy húsz éve működő Versünnep Alapítvány versmondó versenyekkel és egyéb kulturális eseményekkel népszerűsíti a magyar kultúrát itthon és külföldön egyaránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Versünnep idei vers- és prózamondó versenyén hivatásos színművészek, előadóművészek és képző intézmények hallgatói, valamint iskolák, civil közösségek, formációk vetélkedhettek. A megmérettetésre több kategóriában lehetett jelentkezni, vers- és prózamondással, énekelt és megzenésített verssel, képző- és filmművészeti alkotással is.

vesunnep_csoport

A felmenő rendszerű verseny nemzetközi döntője 2024. június 15-én volt a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában. A zsűri tagjai voltak Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány és a zsűri elnöke, Csomor Csilla színművész és Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző.

oklevel_aniko

A Szegedi Tudományegyetemet Nagy Anikó, a BTK másodéves kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatója képviselte, aki a felnőtt kategória különdíját szerezte meg Pilinszky János: Miféle földalatti harc című versének előadásával. Felkészítője Tajti Gabriella, az SZTE NKI Kulturális Iroda vezetője volt.

 

SZTEinfo

Fotók: Horváth Márton és SZTE NKI Kulturális Iroda

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek