Bezár

SZTEhírek

pexels-digitalis_media_illusztr

Július 10-ig lehet pályázni az SZTE és az NMHH kutatási ösztöndíjára

Július 10-ig lehet pályázni az SZTE és az NMHH kutatási ösztöndíjára

2024. július 08.
2 perc

Kutatási ösztöndíjpályázatot hirdetett a Szegedi Tudományegyetem és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a digitális médiatudatosság erősítése érdekében. Közeleg a pályázat beadási határideje, július 10.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE és az NMHH elkötelezett a digitális médiatudatosság erősítésében, a digitális kultúra társadalmi tudatosításában, a jövő szakembereinek képzésében és az általuk, valamint tudományos munkásságuk által közvetített tudásátadásban. Az együttműködés egyik eredményeképpen az SZTE IKIKK OMIK tudományos ösztöndíjpályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetemen tudományos tevékenységet folytató tehetséges fiatal hallgatók számára az NMHH támogatásával.

A pályázati eljárás során 5 nyertes pályázót választ ki a szakmai zsűri a beküldött kutatási tervek alapján, akik a támogatási időszakon belül összesen 300.000 forint ösztöndíjban részesülnek. A támogatási időszak alatt a tehetséges fiatal hallgatók a nyertes kutatási terveikben meghatározott témakörben kutatást végeznek, majd egy tudományos tanulmányban rögzítik eredményeiket.

A pályázók a digitális médiatudatosság kapcsolódó területei közül választhatják ki azt a témakört, ami őket leginkább érdekli. A pályázat ezáltal is támogatja a hallgatói önállóságot, a hallgatói aktivitást, kreativitást, és segíti a pályázókat egyrészt a személyes preferenciák mentén választott témakörben történő elköteleződésben, másrészt ezáltal is ösztönzi a pályázókat a választott témakör iránti felelősségvállalásra.

A pályázók köre

  • a pályázó az SZTE aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező,
  • nappali tagozatos hallgatója,
  • aki tanulmányait nem fejezi be korábban, mint a 2024/25 tanév vége, és
  • legalább 4 lezárt félévvel rendelkezik.

A pontos pályázati feltételek és a pályázás további részletei a teljes pályázati kiírásban ide kattintva megismerhetőek.

A pályázatokat kizárólag elektronikusan, a pályázati űrlap kitöltésével és a melléklet csatolásával, a Modulo (https://modulo.szte.hu/default/forms/details/2604198) felületen lehet benyújtani.

A pályázatok beadási határideje: 2024. július 10. szerda 2359 óra.

SZTEinfo
Borítókép: pexels.com
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek