Bezár

SZTEhírek

TIK_vandorgyules_borito

17 év után újra Szeged ad otthont a Könyvtárosok Vándorgyűlésének

17 év után újra Szeged ad otthont a Könyvtárosok Vándorgyűlésének

2024. július 16.
1 perc

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) 2024. július harmadik hetében Szegeden rendezi meg 55. Vándorgyűlését közel 600 könyvtáros részvételével. Az eseményt az MKE a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, az SZTE Klebelsberg Könyvtár és Szeged MJV Polgármesteri Hivatala partnerségével hívja életre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2024. évi vándorgyűlés középpontba állítja a magyar könyvtári rendszer intézményeit annak tükrében, hogy hogyan felelnek meg a 21. századi trendeknek, illetve a rendezvény alátámasztja a tényt, hogy a hazai könyvtárak és könyvtárosok kiváló példái és nagykövetei az innovációnak, a kreativitásnak és a változásra való reagálásnak. A mesterséges intelligencia (MI) az élet számos területére hatással van, beleértve a könyvtári szolgáltatásokat is. A MI támogatja a könyvtárosokat abban, hogy a felhasználóknak hiteles információkat és forrásokat biztosítsanak a hatékonyság és az eredményesség jegyében. A tanácskozás betekintést nyújt a MI könyvtári felhasználásába és alkalmazási kihívásaiba is.

Díjak a Vándorgyűlésen: Fitz József-könyvdíj, MKE Emlékérem, Év fiatal könyvtárosa-díj, Kovács Máté-díj, Kertész Gyula Emlékérem, Füzéki István Emlékérem díj.

A vándorgyűlés idei szervezésében és megvalósításában számos újítás és reform jelenik meg.

A Vándorgyűlés fő támogatója az NKA. https://mkevandorgyules.hu/

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek