Bezár

SZTEhírek

szalagavato_sagvari_borito

151 diák ünnepelt vendégeivel az SZTE Gyakorló Gimnázium szalagavató bálján

151 diák ünnepelt vendégeivel az SZTE Gyakorló Gimnázium szalagavató bálján

2024. január 16.
1 perc

Az érettségire való felkészülés hajrája előtt még egy nagyot buliztak az SZTE Gyakorló Gimnázium végzősei 2024. január 13-án. Ekkor rendezték meg a középiskola szalagavató bálját, amelynek idén a Pick Aréna adott helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Minden évben a hagyományok szerint megrendezik az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola szalagavató bálját, amelynek idén január 13-án, szombaton a szegedi Pick Aréna adott helyet. A rendezvény a felnőtté válás egyik fontos mérföldköve, amikor a végzős középiskolások megkapják azt a szalagot, amely az elválást szimbolizálja. Szalagavató bálokat csaknem két évszázada ünnepelnek a középiskolák.


SZTE_Gyak_szalagavato_bal2024
Az SZTE Gyakorló Gimnázium szalagavató bálja 2024. január 13-án. Fotók: Bagdi Zénó

Hat osztály százötvenegy tanulója tűzhette ruhájára, a szíve fölé a szalagot szombaton – tudtuk meg Dobi Jánostól, az SZTE Gyakorló Gimnázium igazgatójától. A diákok régóta várták ezt az ünnepi alkalmat, hónapok óta gyakorolták a táncokat. A nyitótánc keringő volt a teljes évfolyamnak, majd az osztálytáncokat mutatták be a végzősök. Este pedig élőzene kíséretében, vidám, felszabadult hangulatban folytatódott az ünneplés.

SZTEinfo

Fotó: Bagdi Zénó


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek