Bezár

SZTEhírek

Aki_grof_ur_akar_lenni_konyvajanlo_SZTE

Könyvajánló: Baráth Katalin: Aki gróf úr akar lenni

Könyvajánló: Baráth Katalin: Aki gróf úr akar lenni

2024. február 23.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Ábrándozol, akár egy bakfis, pedig soha többe nem látod őt! És ha mégis felbukkanna újra, akkor úgyis kiderül róla, hogy nem több egy bárdolatlan jobbágynál, akinek izmait nem tudós könyvek lapozása edzette, hanem a kasza pendítése, és kapaszkodásra termett széles vállát sem Aquinói Szent Tamás filozófiájának elsajátítása…”


Baráth Katalin Zsoldos Péter-díjas író és történész. Jelenleg egyetemi adjunktus, a Szegedi Tudományegyetem Jelenkortörténeti Tanszékének munkatársa, továbbá oktatóként részt vesz a tanszéken működő Jelenkortörténeti és Összehasonlító Történettudományi Doktori Program munkájában. Kutatási területe: historiográfia, társadalomtörténet. Kiterjedt irodalmi munkássággal rendelkezik (regények, novellák, forgatókönyvek stb.), előszeretettel dolgoz fel történelmi témákat. Aki gróf úr akar lenni című történelmi romantikus regénye 2023-ban jelent meg.

Baráth Katalin történelmi romantikus regényének főszereplője Helén, egy erős akaratú fiatal nő, akinek sorsa és családjának jövője a házasságkötésen múlik. Az elszegényedett grófi család sarjaként Helénnek nincs más választása, mint megfelelő érdekházasságot kötnie a Napóleon idején játszódó alternatív múltban. Vince, a kalandor megházasodni kényszerül, pedig szívesebben csókolja a különböző hátterű hölgyek kacsóját. Vajon mi sülhet ki két ilyen karakter találkozásából? Az írónő egyedi módon, humorral fűszerezve keveri a valós és fiktív elemeket, a történet nem csupán egy romantikus szál kibontakozásáról szól, hanem egy izgalmas nyomozásról és összeesküvésről is, amely árnyalja az egész történetet és izgalmas betekintést enged az alternatív történelem világába.

Lázárné Csernus Anikó
SZTE Alma Mater
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek