Bezár

SZTEhírek

teknos_borito

Sarkantyús teknőst fogadott örökbe a Szegedi Egyetemi Énekkar

Sarkantyús teknőst fogadott örökbe a Szegedi Egyetemi Énekkar

2024. április 19.
2 perc

Örökbe fogadta a Szegedi Vadaspark legidősebb állatát, a közel 70 éves sarkantyús teknőst a Szegedi Egyetemi Énekkar 2024. április 18-án. Az örökbefogadói oklevelet a park igazgatója, Veprik Róbert adta át a kórus karnagyának, Száz Krisztinának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„A jövőre centenáriumát ünneplő énekkar a Szegedi Tudományegyetem legrégebben működő öntevékeny csoportja, így esett a választás a Szegedi Vadaspark legidősebb állatára, Ernőre, a sarkantyús teknősre” – mondta el Száz Krisztina karnagy.

A hidegre fordult idő miatt a teknős igencsak lelassult, de a kórus igyekezett kicsalogatni vackából a Tavaszi szél vizet áraszt című népdallal. Veprik Róbert igazgató elmondta, hogy Ernő a látogatók nagy kedvence, a gyerekek kifejezetten keresik, ha nem találják szokásos helyén. A nagy lehűlés után éjszakára már zárt, meleg helyére viszik be az óriást.

szaz_veprik_orokbefogadas

Az oklevél átadása után az énekkar újabb dallal köszöntötte a teknőst, Kodály Zoltán Cohors Generosa című művét énekelték, amit két nappal korábban, a Szegedre látogató Karikó Katalin Nobel-díjas kutatóprofesszor tiszteletére a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott ünnepi ülésen adtak elő.

A Szegedi Egyetemi Énekkar ebben az évben további aktivitásokkal készül: például május 10-én az SZTE Füvészkertben fogadja örökbe a park legidősebb fáját, de készül virágültetéssel, jótékonysági gyűjtéssel is. Legutóbb, április 14-én az ÁGOTA Futáson vett részt a kórus néhány tagja. A jótékonysági rendezvény indulói és támogatói az állami gondoskodásban nevelt gyerekeken segítettek.

teknos_2

„Olyan eseményeket igyekszünk szervezni a kórussal egyetértésben, melyekbe a kórustagok szervesen tudnak csatlakozni, és melyekkel az SZTE társadalmi és környezetvédelmi elköteleződésére is fel tudjuk hívni a figyelmet” – mondta el Német Tímea, az SZTE NKI Kulturális Irodájának munkatársa.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek